Arte

articolul anterior articolul urmator

Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu într-un concert cu public

0
21 Jan 2021 11:35:11
Autor: News.ro
Horia Andreescu foto: Virgil Oprina
Horia Andreescu foto: Virgil Oprina

Dirijorul Horia Andreescu va conduce joi, la Sala Thalia, un inedit concert pentru contrabas şi o simfonie de Brahms care vor fi prezentate într-un eveniment cu public, începând de la ora 19:00.

Solist al Concertului pentru contrabas şi orchestră în fa diez minor, op. 3, de Serge Koussevitzky, va fi contrabasistul Adam Chirilă Adrian. Programul include şi Simfonia nr. 2 în Re major op. 73, de Johannes Brahms.

La pupitrul dirijoral revine maestrul Horia Andreescu, cel care a deschis „Stagiunea Beethovenescu” în luna octombrie a anului 2019.

Dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, maestrul Horia Andreescu menţine o relaţie specială cu cea mai importantă instituţie muzicală a ţării încă de la debutul său din anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic şi dirijor-şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În anii '80 şi '90, a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda şi Capela de Stat din Schwerin. Anvergura activităţii şi preocupărilor îi confirmă lui Horia Andreescu statutul de veritabil ambasador al culturii muzicale româneşti şi conturează portretul unui artist matur şi complex, stăpân pe mijloacele cele mai subtile ale artei dirijorale, pentru care originalitatea concepţiei, diversitatea stilistică, vitalitatea ritmică, precizia intonaţiei şi menţinerea unei tensiuni interioare continue reprezintă virtuţile artistice cele mai importante.

Biletele pentru acest concert din Sibiu sunt puse în vânzare online, pe platforma iabilet.ro, şi la sala Thalia. Preţul unui bilet este de 40 şi 30 de lei. 

Următorul concert este programat joi, 28 ianuarie 2021. Orchestra Filarmonicii va urca pe scenă alături de dirijorul Cosmin Morariu şi soliştii Raluca Stratulat (vioară) şi Dimitrie Simion (violoncel).

Citeşte şi:

Iulian Bulai: TVR trebuie să fie o televiziune puternică. Planul USR-PLUS de reformă include şi schimbarea legislaţiei

A murit criticul muzical şi realizatorul de emisiuni Luminiţa Constantinescu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările