Arte

articolul anterior articolul urmator

Managerul MNAR, înlocuit, ameninţă să dea în judecată MCIN: Nici acum nu ştiu dacă ceea ce am semnat vineri este legal

0
6 Aug 2017 10:54:51
Autor: News.ro
Călin Stegerean
Călin Stegerean

Călin Stegerean, manager al Muzeului Naţional de Artă al României, a fost înlocuit din funcţie, vineri, iar locul său a fost ocupat, interimar, de un director adjunct. Fostul manager spune că va da în judecată Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi susţine că toate obiectivele pentru anul 2016 au fost atinse.

În urma reevaluării activităţii sale, Călin Stegerean a obţinut nota 6,40, cu 15 sutimi mai mult decât la prima evaluare. Astfel, el a fost înlocuit, începând de vineri, cu Liviu Constantinescu, care este acum manager interimar la Muzeului Naţional de Artă al României.

”Azi (vineri, n.r.), la ora 14.00, am fost anunţat oficial pe e-mail că contractul meu de management cu Ministerul Culturii încetează cu această dată si că este numit un manager interimar în persoana domnului Constantinescu, fostul director adjunct, cel cu reclamaţiile şi scrisorile pline de minciuni. Fără se se precieze de la ce oră, asta după ce de dimineaţă am semnat acte şi am dat diverse dispoziţii. Nici acum nu ştiu dacă ceea ce am semnat azi este legal. O situaţie tipică de haos generată de Ministerul Culturii. Nu voi încheia fără să spun că acelaşi director adjunct, devenit acum manager, m-a scos la ora 16.30 din instituţie. Nici nu am apucat să-mi iau toate lucrurile...”, a scris Călin Stegerean vineri seară pe pagina sa de Facebook.
Fostul manager al instituţiei a anunţat, într-un alt mesaj publicat pe contul său, că va acţiona în judecată Ministerul Culturii şi Identintăţii Naţionale, în urma reevaluării sale.

”Toate obiectivele anului 2016 au fost atinse. Cafeneaua, sala Brâncuşi, pentru care recent s-a încheiat concursul de proiecte sunt obiective pentru anul în curs, aflat la jumătate”.

Evaluarea activităţii sale a avut în vedere perioada iunie - decembrie 2016.

Grafician şi critic de artă, Călin Stegerean a preluat funcţia de manager al MNAR în iunie 2016, după ce a câştigat, cu media 7,59, concursul organizat de Ministerul Culturii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările