Arte

articolul anterior articolul urmator

Marcel Iureş si Victor Rebengiuc, în lungmetrajul de debut al lui Serge Ioan Celebidachi

0
24 Mar 2016 11:04:17
Autor: Florin Ghioca
Andi Vasluianu, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, în lungmetrajul "Octav"       FOTO: Adi Marineci
Andi Vasluianu, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, în lungmetrajul "Octav"       FOTO: Adi Marineci

Marcel Iureş, Victor Rebengiuc şi Andi Vasluianu sunt protagonişti în producţia cinematografică "Octav", regizată de Serge Ioan Celebidachi, care se află la debut în lungmetraj de ficţiune.

„Octav” este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea în cea mai pură şi măreaţă formă a sa, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Intrigantă şi originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav (interpretat de Marcel Iureş), în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în acelaşi timp prizonier al trupului său îmbătrânit.
 
În distribuţia filmului se regăsesc şi alte nume importante ale cinematografiei româneşti printre care Victor Rebengiuc („Pădurea Spânzuraţilor”, „Moromeţii”, „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, „Medalia de onoare”, „Tatăl Fantomă”), Andi Vasluianu (“Furia”, „Hârtia va fi albastră”, „California Dreamin’”, „Despre oameni şi melci”, „De ce eu?”), Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin. 
 
Filmările pentru „Octav” vor avea loc la Câmpulung, în judeţul Argeş, dar şi în studiourile din Buftea (Ilfov), în perioada 21 martie - 27 aprilie 2016.
 
Muzica semnată de Vladimir Cosma
 
O coproducţie România–Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, „Octav” are un buget de 1,4 milioane de euro şi este produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.
 
Imaginea va purta amprenta reputatului director de imagine italian Blasco Giurato, cunoscut pentru colaborările sale cu Giuseppe Tornatore, în special la „Cinema Paradiso” (Oscar pentru cel mai bun film străin) şi cu David Lean la „Dr. Zhivago”.  Despre „Octav”, Blasco Giurato spune că  reprezintă testamentul său pe 35 de milimetri.
 
Muzica filmului este asigurată de un alt artist celebru în cinematografia internaţională, compozitorul român Vladimir Cosma, câştigător a două premii César pentru Cea mai bună muzică de film (“Diva”, în 1982, şi „Le Bal”, în 1984).
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările