Arte

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Culturii anunţă programe pilot pentru organizarea de spectacole în spaţii închise la Opera Naţională şi la TNB. Condiţiile de participare pentru public

3
3 Apr 2021 20:20:29
Autor: News.ro
Teatrul Naţional Bucureşti Foto Shutterstock
Teatrul Naţional Bucureşti Foto Shutterstock

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă că un grup de lucru elaborează două programe pilot care ar permite organizarea de spectacole în spaţii închise la Opera Naţională Bucureşti şi la Teatrul Naţional Bucureşti, după de în Spania şi Olanda au fost implementate astfel de programe după izbucnirea pandemiei.

La spectacolele organizate de cele două instituţii de cultură ar urma să poată participa persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală şi pot face dovada că au dezvoltat anticorpi sau cei dispuşi să se testeze înainte de spectacol.

„În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti, dar vă anunţ în premieră că avem în vedere şi un program pilot pe componenta de teatru indoor şi vom implica în acest sens Teatrul Naţional Bucureşti, deja am purtat discuţii în acest sens şi cu domnul Caramitru. Cele două instituţii, atât Opera Naţională cât şi Teatrul Naţional au infrastructura necesară pentru a putea implementa normele şi pentru a putea evalua şi monitoriza efectele acestor norme se sănătate pe care le vom elabora şi reglementa normativ ulterior”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Acesta a explicat că un grup de lucru discută pe acest subiect şi că după data de 5 aprilie vor exista şi unele concluzii. 

Ministrul a precizat că autorităţile române au „studiat” ceea ce s-a întâmplat în Spania şi Olanda, care au implementat deja astfel de proiecte culturale, la care oamenii au putut participa după ce s-au testat, iar contravaloarea testului şi preţul măştii de protecţie a fost incluse în tariful biletului de intrare.
În ceea ce priveşte proiectele care ar urma să fie implementate împreună cu Opera Naţională şi cu Teatrul Naţional din Bucureşti, autorităţile iau în calcul ideea ca cei care doresc să participe la spectacole să fie vaccinaţi, să fi trecut prin boală şi să facă dovada că au dezvoltat anticorpi ori să se testeze înainte de spectacol.

„Vor fi testaţi doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală şi s-au imunizat”, a menţionat ministrul Culturii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Davide Isa
4.04.2021, 08:39:50

Este un act odios de discriminare si segregare sociala, fara fundament stiintific, avand in vedere ca: 1- nu exista nici-o dovada si niciun studiu stiintific care sa demonstreze faptul ca testele PCR sunt concludente, dincontra, exista numeroase studii care demonstreaza falsitatea acestora (de la contaminari in laboratoare si pana la milioaanele de fals-pozitive); 2- nu exista nici o dovada si niciun studiu stiintifica care sa demonstreze ca cei vaccinati ar fi imunizati 100%, ca nu pot fi (re)infectati si ca nu pot transmite virusi, dincontra; 3- nu exista nici o dovada si niciun studiu stiintific care sa demonstreze ca cei trecuti prin boala ar fi imunizati 100%, ca nu pot fi re-infectati si nu pot re-transmite virusi.

-3 (3 voturi)
Eduard
5.04.2021, 22:19:45

Oricum vaccinatii si cei care au trecut prin boala sunt mult mai imunizati si riscul de a mai transmite boala este infim fata cei nevaccinati / care nu respecta masurile anticovid .

Camelian Propinatiu
6.04.2021, 20:38:50

Precum sub ceauşism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de carti de bune în lunile carantinei.

Modifică Setările