Arte

articolul anterior articolul urmator

Muralul lui Banksy desprins din zidul unui magazin din Suffolk ar fi fost vândut în privat

0
18 Jan 2022 10:45:32
Autor: Maria Ţaga
FOTO: BBC
FOTO: BBC

Un mural semnat Banksy desprins din zidul unui fost magazin din Suffolk ar fi fost vândut în privat, scrie BBC. Lucrarea, care reprezintă un copil cu o lopată, a apărut în Lowestoft, Suffolk, în august şi a fost îndepărtat din zid în noiembrie.

Casa Julien's Auctions din California, care a anunţat că urma să o vândă în SUA, a afirmat că proprietarul „a vândut-o în privat”. 

Muralul a făcut iniţial parte dintr-o lucrare mai amplă ce cuprindea şi un castel de nisip şi plăci scoase din pavaj lângă un fost magazin de electrice din London Road North.

A fost una dintre cele 10 piese create în Norfolk şi Suffolk de artistul stradal în timpul verii ca parte a serie Great British Spraycation.

Cumpărătorul şi suma pentru care a fost vândută opera de artă nu au fost dezvăluite, dar Julien's Auctions a spus iniţial că „ar putea fi adjudecată între 200.000 şi 400.000 de dolari, dar cerul este limita în privinţa valorii actuale a lui Banksy”. 

Clădirea pe care se afla lucrarea era scoasă la vânzare pentru 300.000 de lire sterline, dar a fost relistată pentru 500.000 de lire sterline după ce Banksy a confirmat că desenul este al său.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările