Muzeul Ţăranului Român, la 26 de ani. Despre soarta instituţiei din Kiseleff, cu directorul acesteia, Virgil Niţulescu, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Ştefan Niţulescu este directorul Muzeului Ţăranului Român     FOTO: Eduard Enea
Virgil Ştefan Niţulescu este directorul Muzeului Ţăranului Român     FOTO: Eduard Enea

Pe 5 februarie, Muzeul Ţăranului Român împlineşte 26 de ani de la (re)înfiinţare. Cu această ocazie, în preajma unei ample operaţiuni de renovare, directorul instituţiei, Ştefan Niţulescu, vine în studioul Adevărul Live, de la ora 14.00, să povstească despre soarta uneia dintre cele mai bine cotate instituţii muzeale din România.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Vineri, 5 februarie, Muzeul Ţăranului Român împlineşte 26 de ani de la (re)fondarea sa.

Cu această ocazie şi pentru că din 8 februarie expoziţia permanentă va fi dezactivată parţial, clădirea urmând să intre în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni, invităm publicul la o (re)vizitare a Muzeului de la Şosea.

În zilele de 5, 6 şi 7 februarie, între orele orele 10 şi 18, intrarea este liberă.

În 1990, Ministrul Culturii, Andrei Pleşu îl numeşte la conducerea Muzeului de la Şosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reaşeza colecţia înstrăinată în anii comunismului şi va face „să renască un muzeu centenar” (Irina Nicolau).

În anul 1996, a venit şi marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Ţăranului Român este singurul din România care deţine această distincţie în patrimoniul său.

Prin expoziţiile temporare şi colecţiile sale vechi, dar şi recente, prin târgurile sale deja tradiţionale şi promovarea „produselor ţăranului român”, prin atelierele sale de creativitate pentru copii, prin diversitatea activităţilor sale culturale (lansări de carte şi dezbateri, concerte şi filme, colocvii şi seri culturale etc.), Muzeul Naţional al Ţăranului Român încearcă să fie mereu actual.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite