Arte

articolul anterior articolul urmator

Noaptea Muzeelor 2022. 170 de instituţii din 87 de localităţi îşi aşteaptă vizitatorii cu porţiile larg deschise

0
12 May 2022 14:00:47
Autor: Cristina Morozan
Foto ilustrativa Pixabay
Foto ilustrativa Pixabay

Sâmbătă, 14 mai, de Noaptea Muzeelor, aproximativ 170 spaţii culturale din 87 localităţi din toată România, vor ademeni publicul sa le treacă pragul. Evenimentul este iniţiat de Ministerul Culturii din Franţa şi patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consilul Internaţional al Muzeelor.

”Noaptea Muzeelor” este un eveniment care contribuie la conturarea identităţii noastre culturale europene”, potrivit Ministrului Culturii si Comunicării din Franţa, Dna Audrey Azoulay.

În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţionala a Muzeelor din România, membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO), potrivit noapteamuzeelor.org

Cu un program extins chiar şi până dimineaţa, muzeele vor propune din nou evenimente fizice, la fel ca şi celelalte entităţi culturale care se branşează an de an la acest proiect muzeal european.
 
Pe 14 mai, marile oraşe au pregătit zeci de de intervenţii culturale în spaţii muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate şi cetăţi, în biblioteci, în studiouri de creaţie, în centre culturale, în grădini de artă, în cartiere creative, în spaţii de ştiinţă şi experimente, în spaţii ale memoriei, în pavilioane şi în galerii de artă, în mori de hârtie. 
 
Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituţii de cultură din orăşelele, comunele şi satele României, precum cele din Bran, Brad, Ciucea, Colţi, Comana, Feldioara, Potlogi, Ruginoasa, Rupea, Ştefăneşti de Argeş, Ştefăneşti de Botoşani,Tămăşeni, Todireşti etc.
 
În Bucureşti, 64 de muzee, galerii de artă, instituţii publice de cultură şi asociaţii,  institute culturale, universităţi, palate şi case memoriale, biblioteci, cinema-uri, studiouri şi cartiere creative îşi deschid porţile în Noaptea Muzeelor.
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările