Arte

articolul anterior articolul urmator

O pânză semnată de pictorul romantic Théodore Chassériau, furată în Franţa în 1973, a reapărut în Germania

0
13 Jul 2019 13:35:58
Autor: News.ro
Detaliu al tabloului „Jésus chez Marthe et Marie“
Detaliu al tabloului „Jésus chez Marthe et Marie“

O pânză de secol XIX, semnată de pictorul romantic Théodore Chassériau, care a dispărut în mod misterios în 1973 dintr-o biserică din Marcoussis, în regiunea pariziană, a reapărut la o licitaţie organizată în landul Hessa din Germania şi a fost restituită municipalităţii franceze, a anunţat vineri Poliţia.

Intitulat „Jésus chez Marthe et Marie“, acest tablou a fost furat din biserica Sainte-Marie-Madeleine din Marcoussis în 1973, potrivit unui comunicat al Poliţiei federale germane. 
 
După 46 de ani, în primăvara anului 2019, un expert francez a descoperit că tabloul urma să fie pus în vânzare la licitaţie la Wiesbaden. Poliţiştii germani au confiscat tabloul acestui pictor din secolul XIX (1819-1856). Vânzătorul a asigurat că a moştenit această pânză pictată de discipolul lui Ingres, care a fost cumpărată de familia sa în Franţa în 1974. Lucrarea a fost apoi depozitată într-un pod, înainte ca proprietarul să ia hotărârea de a o vinde, scrie Le Figaro. 
 
Vânzătorul a acceptat apoi să o restituie proprietarului iniţial, municipalităţii Marcoussis. Tabloul nu mai are rama originală şi prezintă „urme de deteriorare“, potrivit Poliţiei, care a adăugat că „lipseşte semnătura“. 
 
Opere de Théodore Chassériau sunt puse în vânzare pe piaţa de artă pentru sume începând de la 10.000 de euro, precizează Poliţia federală. Lucrările acestui artist pot fi văzute în muzee celebre precum Luvru sau Orsay în Paris, sau la MET din New York. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii