Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte Ziua Femeii cu „Elixirul dragostei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul „Elixirul dragostei“, de la Opera Naţională Bucureşti FOTO: onb.ro
Scenă din spectacolul „Elixirul dragostei“, de la Opera Naţională Bucureşti FOTO: onb.ro

Spectacolul „Elixirul dragostei“, al compozitorului italian Gaetano Donizetti, va bucura publicul feminin şi nu numai pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii. Evenimentul va avea loc la Opera Naţională Bucureşti şi va fi dirijat de Tiberiu Soare.

Opera „Elixirul dragostei“ este pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, care a lucrat pe scene importante din Italia şi din întreaga Europă, colaborând inclusiv cu celebrul regizor Franco Zeffirelli.

Din distribuţia pe care o vom regăsi, vineri seară. pe scena Operei Naţionale, fac parte Adina - Cristina Marta Sandu (Adina), Lucian Corchiş (Nemorino), Daniel Pop (Belcore), Vicenţiu Ţăranu (Dulcamara) şi Cristina Eremia (Gianetta).

Despre povestea care stă la baza acestei producţii la Bucureşti, regizorul italian spune: „Povestea şi muzica din «Elixirul dragostei» sunt într-un anume fel contemporane, nu conţin elemente care să trimită la o epocă anume. Astfel, înţelegem prin ele tema etern valabilă a unui tânăr îndrăgostit, cu puţină experienţă de viaţă, care crede cu tărie în puterea unui medicament care să-l ajute în dragoste“.

Despre dirijorul Tiberiu Soare

Cariera dirijorului Tiberiu Soare a început în anul 1999, iar de atunci şi până acum a lucrat alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară, realizând turnee în Ungaria, Suedia, Bulgaria, Israel, China, Germania şi Elveţia. La ora actuală, el este dirijor şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România şi dirijor la Opera Naţională din Bucureşti. Printre cele mai prestigioase concerte şi înregistrări realizate de dirijor până în prezent amintin de cele două compact discuri cu soprana de origine română Teodora Gheorghiu şi violoncelista franceză Ophelie Galliard, produse în luna septembrie 2010.

În 2003 a obţinut premiul criticii muzicale pentru aportul său în cadrul proiectului „Traviata - 150 de ani“. În 2006, revista Actualitatea Muzicală i-a decernat premiul pentru cea mai convingătoare prestaţie a unui tânăr interpret, în urma activităţii sale din stagiunea precedentă. În 2011, dirijorului i-a fost acordat premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi din România, în urma realizării premierei spectacolului „Oedipe“, de George Enescu, la pupitrul orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“, ediţia 2011.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite