Arte

articolul anterior articolul urmator

Pânza „Rondul de noapte” de Rembrandt a fost desprinsă din ramă pentru restaurare

1
20 Jan 2022 09:22:53
Autor: News.ro
FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Pânza „Rondul de noapte/ Night Watch” de Rembrandt a fost scoasă din ramă, miercuri, la Rijksmuseum din Amsterdam, pentru prima dată din 1975, pentru a începe restaurarea sa, anunţă Reuters.

Terminat în 1642, tabloul, care măsoară 3,8 x 4,5 metri şi cântăreşte 337 de kilograme, îl înfăţişează pe căpitanul Miliţiei din Amsterdam ordonându-le oamenilor săi să înceapă acţiunea. 

„Pentru prima dată în aproape 50 de ani, „Rondul de noapte” este cu faţa în jos”, a spus directorul Rijksmuseum, Taco Dibbits, ziarului Nederlands Dagblad. „Acum uimeşte prin cât de mare este”. 

De-a lungul a trei luni, „Rondul de noapte” va avea o nouă ramă de aluminiu, ceea ce va elimina unele deformari ale pânzei. 

Restaurarea se face în spatele unui zid de geam în galeria unde este expus în mod obişnuit - „Galeria de Onoare” care prezintă lucrări de pictori olandezi din secolul al XVII-lea, cunoscută drept Epoca de Aur. 

Rijksmuseum din Amsterdam a prezentat cea mai mare şi mai detaliată fotografie realizată vreodată cu o operă de artă, „Rondul de noapte” de Rembrandt, care are o dimensiune de 717 gigapixeli sau 717.000.000.000 de pixeli.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dumitru Aioanei
20.01.2022, 09:46:18

Asta e o stire. Am crescut cu panza asta. La Teleenciclopedia era un serial de analize pe ea. Eu asteptam sa vad Columbo, chit ca nici de acolo nu pricepeam la varsta aia mare lucru si astia ma rupeau cu studii despre personaje, cum cade lumina, ce mesaje a plantat pictorul in detalii, in ce cheie trebuie vazut scena. Creau o lume doar uitandu-se la pictura. Pana si un pici ca mine gasea intelesuri la nivelul sau. Dupa atatea buci si carnuri de cocalare, iata in sfarsit o stire!

-9 (9 voturi)
Modifică Setările