Arte

articolul anterior articolul urmator

Peste 100 de documentare, la Astra Film Festival Sibiu

1
31 Aug 2018 09:10:53
Autor: News.ro
3000 de filme au fost înscrise în Festivalul Astra
3000 de filme au fost înscrise în Festivalul Astra

Un număr de 101 filme documentare vor fi prezentate în cadrul celei de-a 25-a ediţii a festivalului Astra ce va avea loc la Sibiu în perioada 15 - 21 octombrie, iar jumătate dintre acestea vor participa în cinci secţiuni competiţionale.

Unsprezece documentare vor avea premiera mondială la festival şi 40 de filme de gen vor fi prezentate în premieră naţională.
 
Un număr de 56 de filme vor participa în cele 5 secţiuni competiţionale, iar câştigătorii lor vor fi anunţaţi pe 20 octombrie.
 
Timp de şapte zile, în nouă spaţii special amenajate în centrul istoric al oraşului, publicul va avea de ales dintr-o selecţie a celor mai bune 101 filme produse recent în România şi în lume.
 
Selecţia a fost făcută dintr-un număr record de peste 3.000 de filme înscrise anul acesta şi include 10 producţii româneşti.
 
Competiţia de film de non-ficţiune se va desfăşura pe 5 secţiuni, astfel: Internaţional (cu 9 filme selecţionate); Europa Centrală şi de Est (10 filme); România (10 filme); Scurtmetraj (12 filme) şi Student (15 filme).
 
Acestor producţii li se adaugă 45 de filme prezentate în afara competiţiei - în cadrul programelor tematice ale festivalului, în format realitate virtuală şi proiecţii 360 de grade, precum şi în cadrul Astra Film Junior, un festival-în-festival dedicat formării generaţiei următoare de cinefili şi realizatori de film documentar, aflat la a 10-a ediţie.
 
Întreaga selecţie este publicată aici.
 
Programul ediţiei din 2018 include, de asemenea, conferinţe, discuţii, masterclass-uri, întâlniri ale profesioniştilor din industrie, concerte şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu realizatorii prezenţi la Sibiu.
 
Astra Film Festival Sibiu a primit Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Camelian Propinatiu
31.08.2018, 15:56:33

Documentare avem; TVR Cultural ca arte tv, nu.

Modifică Setările