Arte

articolul anterior articolul urmator

Pedro Almodovar începe lucrul la "Silencio"

0
5 Jan 2015 17:35:08
Autor: Florin Ghioca
Pedro Almodovar încă nu a decis distribuţia noului său film, la care va începe să lucreze peste trei luni
Pedro Almodovar încă nu a decis distribuţia noului său film, la care va începe să lucreze peste trei luni

Regizorul spaniol Pedro Almodovar va începe, în luna aprilie, filmările la o nouă peliculă, "Silencio", o dramă care va readuce la lumină "cinema-ul femeilor, al marilor personaje feminine".

Pelicula în limba spaniolă "Silencio" va fi produsă de Agustin Almodovar, fratele regizorului Pedro Almodovar.

"«Silencio» (Linişte, n.r.) este încă în primele stadii de definire, în primele stadii privind castingul, căutăm locurile de filmare, stabilim scara acestei producţii", a declarat Agustin Almodovar pentru variety.com.

Pedro Almodovar a declarat recent, pentru Financial Times, că distribuţia, care nu a fost încă stabilită, va fi "complicată pentru că ceea ce a scris nu se potriveşte prea bine cu «actorii mei prieteni»".

Variety comentează că revenirea lui Almodovar la drama feminină, un gen care i-a adus spaniolului unele dintre cele mai mari succese, de la "Taina inimii mele/ La flor de mi secreto" din 1995, până la "Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre" din 1999 şi "Volver", din 2006, cu Penelope Cruz, considerat unul dintre cele mai bune filme pe care le-a regizat şi care a câştigat premiul Oscar pentru film străin, ar putea însemna o şansă unică în viaţă pentru actriţa spaniolă care va primi rolul principal în "Silencio".

Foarte puţine detalii sunt cunoscute despre povestea din noul film. Titlul peliculei se referă "la principalul element din spatele tuturor lucrurilor cele mai rele care i se întâmplă protagonistei feminine", potrivit declaraţiilor făcute de Pedro Almodovar pentru Financial Times. Regizorul a precizat că scenariul filmului este finalizat.

Filmările pentru "Silencio" vor începe în luna aprilie şi vor avea loc la Madrid, dar şi în alte locuri din Spania.

Pedro Almodovar este cunoscut pentru comediile şi dramele sale care au ca temă centrală viaţa şi relaţiile de familie şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1999, cu "Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre", dar şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, în 2002, cu "Vorbeşte cu ea/ Hable Con Ella". Cu peste 20 de lungmetraje la activ, Pedro Almodovar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă după Luis Bunuel şi a lansat o întreagă generaţie de actori iberici - Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz.

Printre celelalte pelicule notabile ale sale se numără filme precum "Tocuri înalte" (1991), "Sânge fierbinte" (1997), "Proasta creştere" (2004), "Îmbrăţişări frânte" (2009), "Pielea în care trăiesc" (2011). Cel mai recent film regizat de Pedro Almodovar se intitulează "Amanţii pasageri" şi a fost lansat în 2013.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările