Arte

articolul anterior articolul urmator

Pianistul Cadmiel Boţac şi violoncelistul Cornelius Zirbo, concerte la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti

1
5 Jan 2022 13:00:27
Autor: News.ro
Sala Radio/ Bucureşti. FOTO: Inquam Photos
Sala Radio/ Bucureşti. FOTO: Inquam Photos

Pianistul Cadmiel Boţac şi violoncelistul Cornelius Zirbo vor susţine luna aceasta trei concerte la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti.

Sub titlul „Moştenirorii României muzicale”, cei doi artişti, laureaţi ai bursei omonime, vor concerta pe 8 ianuarie, ora 19.00, în Sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca; pe 11 ianuarie, ora 19.00, în Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara; şi pe 13 ianuarie, ora 19.00, în Sala Radio din Bucureşti.

Cadmiel Boţac şi Cornelius Zirbo propun un program rar cântat în România: Sonata în si minor pentru pian de Franz Liszt, una dintre cele mai dificile şi expresive sonate pentru pian din întreaga literatură dedicată acestui instrument, şi Sonata op. 19 pentru violoncel şi pian de Serghei Rahmaninov, o lucrare-reper pentru repertoriul dedicat violoncelului.

Cadmiel Boţac şi Cornelius Zirbo sunt laureaţi ai bursei „Moştenitorii României muzicale” (ediţiile 2020 şi 2021), care are o valoare de 4.000 de euro.

Proiectul iniţiat de Radio România Muzical îşi propune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii şi excepţionalii muzicieni ai ţării, artişti care desfăşoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are şansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil şi cu o durată de o oră, fără pauză.

Din 2018 şi până în prezent au avut loc 15 recitaluri: violoncelistul Andrei Ioniţă, violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Valentin Răduţiu, pianiştii Florian Mitrea, Adela Liculescu, Axia Marinescu sunt doar câţiva dintre protagonişti. Toate recitalurile au fost puse la dispoziţia Uniunii Europene de Radio, concretizate în difuzări la posturi precum BBC Radio 3, France Musique şi altele.

Sub egida aceluiaşi proiect, au apărut şi două albume la Editura Casa Radio, cuprinzând evoluţii din recitaluri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Camelian Propinatiu
6.01.2022, 01:44:11

E nevoie de un TVR Cultural, să înțeleagă și liceenii ce e muzica clasică. Școala online face doar teorie plictisitoare.

Modifică Setările