Arte

articolul anterior articolul urmator

Premiera spectacolului „ActOrchestra“, la Teatrul Naţional din Bucureşti

0
15 Sep 2014 16:41:45
Autor: Medeea Stan
Scenă din spectacolul „Actorchestra“.   Foto: Daniel Radu
Scenă din spectacolul „Actorchestra“.   Foto: Daniel Radu

ActOrchestra, primul spectacol finalizat în cadrul programului „9G“ - Noua generaţie la TNB, a fost inclus în repertoriul Teatrului Naţional. Premiera va avea loc miercuri, 17 septembrie, de la ora 20.00, în Sala Mică.

 

 „ActOrchestra“, teatru muzical care nu e musical, în regia lui Horia Suru, a fost inclus în repertoriul Teatrului Naţional. Actorii Petre Ancuţa, Florin Căllbăjos şi Emilian Mârnea vor urca pe scena Sălii Mici, pe 17 septembrie, unde vor „lupta“, cu ajutorul instrumentelor muzicale, pentru supremaţia scenei. 

Jocul celor trei actori este un exerciţiu artistic, care cuprinde atât elemetele unui concert, cât şi elementele unui musical. Prin urmare, regizorul Horia Suru defineşte „ActOrchestra“ drept teatru muzical care nu e musical. Cu acest prilej, mica orchestra va transforma concertul într-un spectacol de teatru, cu treceri spontane de la rock la muzică clasică.

 „9G“ la TNB este un program derulat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“ şi se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul se desfăşoară în Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecţie, din care au făcut parte Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Maşa Dinescu şi Violeta Popa, au reţinut şapte dintre ele, pentru a intra în repetiţii: „Copii de aruncat“, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat şi regizat de Doru Drăgoi; „ActOrchestra“ – teatru muzical care nu e musical, regia Horia Suru; „DISTOPIE. shakespeare. REMIX", regia Catinca Drăgănescu; „Dragoste în patru tablouri“ de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar; „Organic după Inutil“ de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri; „Piesă pentru frate şi soră“ de Tennessee Williams, în regia lui Iris Spiridon; „Ziua în care nu se cumpără nimic“ de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru. Florin Călbăjos, Emilian Mârnea şi Petre Ancuţa.    Foto: Daniel Radu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările