articolul anterior articolul urmator

Primele cronici primite de „Monştri.”, după proiecţia în premieră mondială de la Berlinale. „O saga tragică ce explorează tabuuri sociale”

2
10 Feb 2019 19:15:55
Autor: Dana Mischie
Regizorul Marius Olteanu, alături de actorii Judith State şi Cristian Popa                   FOTO: Adi Marineci
Regizorul Marius Olteanu, alături de actorii Judith State şi Cristian Popa                   FOTO: Adi Marineci

2 Comentarii

Herr Hoher
10.02.2019, 19:43:55

Bah, da' voi in Rumunia nu mai aveti decat tragedii lacrimogene? Ca nu or fi toti saraci, orfani sau violati. Un film cu copii frumossi si fericiiti nu v'ar da prin capatanile alea seci? Va place sa va victimizati ca ologii aia de pe treptele bisericii care isi arata infirmitatile. Ca daca sunteti saraci sunteti ca asa ati votat. V-a dat Dumnezeu o tara frumoasa si nu o meritati. Ati lasat-o pe mana hotilor. Nu sunt evreu, da' de cate ori merg in Israel si vad ce au facut evreii din pustiu' ala de desert, nu stiu de ce romanii nu pot.

+2 (4 voturi)
D B
12.02.2019, 09:26:05

De ce as aprecia un film superficial, schematic, ideologic, manierist? (Pare ca toti autorii de filme romanesti post 1990 au crescut la scoala neomarxista a "demistificarii" vietii - din perspectiva "adevarului absolut" revelat de Marx, dar un Marx travestit "cultural", "adus la zi"). Orice film conceput in vederea succesului este un film comercial, indiferent daca urmareste succesul la public sau la "festivaluri". Si falsitatea lui este data de faptul ca pune in miscare locuri comune, cauta efectul; nu este explorare, ci exploatare. Se potriveste perfect cu narcisismul "autorilor" romani.