Arte

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Accesul la concertele din Festivalul Enescu nu este afectat de noilor restricţii COVID din Bucureşti, anunţă organizatorii

0
18 Sep 2021 15:20:44
Autor: News.ro
Ateneul Român Foto Shutterstock
Ateneul Român Foto Shutterstock

Accesul publicului la concertele din cadrul festivalului Enescu nu este afectat de noile restricţii anti-Covid, cauzate de creşterea ratei incidenţei la peste 2 la mie, potrivit organziatorilor, care precizează că biletele au fost vţndute în limita a maximum 70% din capacitatea sălilor. Anterior, Prefectura Capitalei anunţase că au fost vândute bilete în limita a 75% din numărul de locuri.

UPDATE Biletele la concertele de la Ateneul Român şi la Auditorium au fost vândute pentru un grad maxim de ocupare a sălii de 70%, iar la Sala Palatului şi la Sala Radio - de 50%. La Auditorium şi la Sala Radio, au fost vândute cu mult sub aceste limite. La Sala Radio, a fost acceptată o singură excepţie, pe fondul cererii foarte mari de bilete, şi au fost vândute locuri în limita a maxim 70% din sală doar la concertul lui Avishai Cohen de duminică, 19 septembrie 2021, anunţă organizatorii.

Deci toţi spectatorii care au cumpărat bilete vor intra la concerte, câtă vreme sunt în vigoare actualele reglementări legale. 

Facem această precizare în condiţiile în care, în urma unei erori de redactare a unei adrese din partea ARTEXIM, Prefectura Capitalei a comunicat astăzi într-o conferinţă de presă că organizatorul Festivalului Enescu trebuie să reducă cu 5% gradul de ocupare de la Ateneu. Am transmis o erată autorităţilor competente şi ne cerem scuze tuturor pentru această eroare. 

Ştirea iniţială

Subprefectul Capitalei, care a preluat atribuţiile de prefect, Florela-Antonela Ghiţă, afirmă că DSU a anunţat Prefectura că nu va permite derogări de la respectarea normelor legale privind organizarea de spectacole, după ce organizatorii Festivalului Enescu au anunţat că au vândut bilete pentru 75% din capacitatea sălii Ateneului Român.

Restricţiile în vigoare prevăd o limită maxima de 70% din capacitatea sălilor de evenimente.

În aceste condiţii, Prefectura nu admite excepţii.

„Am luat legătura şi cu domnul secretar de stat Raed Arafat, care mi-a confirmat că au o solicitare identică. Practic, de mâine, capacitatea de ocupare a unei săli de concerte, spectacole, gen Auditorium, Radio, Ateneul Român unde se desfăşoară evenimentul George Enescu, că despre festival vorbim, ar însemna ocuparea a 70%  în interior. Dumnealor au spus că au vândut bilete pentru un grad de ocupare de 75%, impunând la vânzarea biletelor condiţia să fie vaccinate persoanele sau să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, condiţiile cunoscute. Domnul secretar de stat a spus că răspunsul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă va fi că nu se permite derogarea de la normele legale, astfel că nici noi nu am preluat o exceptare în acest sens. Nu se va permite accesul în sală peste 70%. Rămâne ca organizatorul să stabilească soluţia prin care va stabili care sunt cei 5% care rămân afară. Oricum norma astăzi spune că doar 70% se poate permite accesul”, a declarat Ghiţă.

Întrebată dacă sunt şi alte evenimente în aceeaşi situaţie, prefectul Florela-Antonela Ghiţă  a răspuns negativ. Ea a arătat că există evenimente organizate în aer liber, unde accesul va fi permis în condiţiile legii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările