Arte

articolul anterior articolul urmator

Producţii de Oscar la Zilele Filmului Irandez

0
26 Oct 2016 20:35:31
Autor: Ionela Roşu
Imaginde din filmul „Şi mai eşti şi urât”
Imaginde din filmul „Şi mai eşti şi urât”

Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez se desfăşoară la Cinema Elvire Popesco – Institutul Francez din Bucureşti, în zilele de 27 şi 28 octombrie.

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei în România, cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român,  Institutul Francez din Bucureşti şi Clorofilm.

În deschidere va fi prezent actorul George Piştereanu (protagonistul filmului „Şi mai eşti şi urât”/ „You’re Ugly too” (2015), regia Mark Noonan, care va participa la o sesiune de Q&A, moderată de criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Will este eliberat din închisoare cu permisie excepţională, pentru a putea să aibă grijă de Stacey, nepoata lui, care şi-a pierdut mama. Încercarea lor de a forma o familie întâlneşte tot felul de obstacole. Stacey nu este primită la şcoala din cartier din cauza narcolepsiei, boală de care tocmai află că suferă. Will se abţine să nu încalce condiţiile impuse de eliberarea lui condiţionată şi eşuează în încercarea de a fi o figură paternă pentru Stacey. Împreună, vor fi nevoiţi să găsească o soluţie pentru viitor.

Proiecţia lungmetrajului „Şi mai eşti şi urât”/ „You’re Ugly too”  va fi precedată de scurtmetrajul „Love is a Sting” (2015), în regia  lui Vincent Gallagher.

În cea de-a doua zi de festival va avea loc proiecţia comediei  „Sing Street” (2015) în regia lui John Carney, precum şi a scurtmetrajului „Stutterer UK/Ireland”, regia Benjamin Cleary (2015), film recompensat cu Premiul Oscar.

„Sing Street” ne duce înapoi în Dublinul anilor 80, în momentul în care recesiunea economică îl scoate pe Conor din confortul unei şcoli private şi îl aruncă în lupta pentru supravieţuire din şcoala publică a oraşului, unde copiii sunt duri, iar profesorii şi mai duri. El găseşte o scânteie de speranţă în misterioasa şi sofisticata Raphina, şi, cu scopul de a-i câştiga inima, el o invită să apară în videoclipurile trupei sale.

Proiecţiile vor începe la ora 20:00, iar accesul se va face pe bază de bilet.

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările