Arte

articolul anterior articolul urmator

Recital cameral cu public de Mărţişor

0
3 Mar 2021 15:07:00
Autor: Otilia Andrei
Violonista Mihaela Martin
Violonista Mihaela Martin

În prima duminică din luna martie, trei muzicieni renumiţi, Mihaela Martin, Răzvan Popovici, Marea Dobrescu, îşi unesc forţele într-un concert cameral cu totul special, pe care l-au intitulat De Mărţişor.

Mihaela Martin este un violonist de mare carieră şi un pedagog recunoscut pe plan internaţional. Şcoala muzicală la care s-a format coboară, prin maestrul Ştefan Gheorghiu, până la marele George Enescu. Este laureată a concursurilor Ceaikoski/Moscova, Montreal, Regina Elisabeta/Bruxelles şi la Competiţia Internaţională de Vioară din Indianapolis/SUA. Cariera de solist concertist se împlineşte armonios cu aceea de interpret de muzică de cameră. În 2003, alături de rusul Daniel Austrich, japoneza Nobuko Imai şi suedezul Frans Helmerson, violonista a înfiinţat cvartetul  "Michelangelo". Mihaela Martin cântă  o vioară Giambattista Guadagnini construită în 1748. Din anul 1992 violonista ocupă şi o catedră la  Conservatorul din Köln, Germania

Violistul Răzvan Popovici a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. O carieră internaţională l-a purtat pe scene de concert din întreaga lume. Muzicianul apare regulat şi ca membru al Ansamblului Raro cu care a înregistrat până în prezent opt discuri. Ultimul CD, intitulat Rhapsodie Roumaine, a fost lansat in luna ianuarie, in renumita sala Musikverein din Viena. Răzvan Popovici este iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră „SoNoRo” din Bucureşti, pe care l-a transformat intr-o platforma culturala europeana de mare succes.
În anul 1996, Mara Dobrescu primeşte o Bursă a Guvernului Francez şi este admisă la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, pianista a fost aplaudată în concerte şi recitaluri susţinute în Europa, America de Sud, Asia, Australia si Statele Unite ale Americii, atât ca solistă cât si ca membră a Cvartetului "Face a Face". Mara Dobrescu face parte şi din Trioul  „Brâncuşi” cu care, în 2012, a înregistrat intergrala triourilor de George Enescu pentru seria franceză Zigzag Territoire.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, pentru fiecare concert, vor fi puse în vânzare 210 de bilete, echivalentul a 30 la sută din capacitatea Sălii Mari a Ateneului Român.


Biletele se pot procura:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român începând cu marţi, 2 martie, ora 12
Program: Marţi - Vineri 12:00 - 19:00. Preţul unui bilet este de 105 lei/cat.I şi 95 lei/cat II
Plata doar în numerar. 
Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea „Calendar“. Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete.
- Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările