Arte

articolul anterior articolul urmator

Regizorul Andrei Şerban explică de ce a plecat de la Columbia University: „Nu pot să cred că el poate juca Julieta. Acest băiat care a devenit fată de trei ani“

14
6 Nov 2019 18:12:33
Autor: George-Andrei Cristescu
Regizorul Andrei Şerban, la Adevărul Live
Regizorul Andrei Şerban, la Adevărul Live

Andrei Şerban şi-a dat demisia din funcţia de profesor de la Columbia University. A explicat motivele în emisiunea Eugeniei Voda, „Profesioniştii“, difuzată la TVR 1.

„Puteam să fiu profesor la Columbia până aş fi avut o sută de ani. Nu mă dădea nimeni afară, pentru că aveam un statut de profesor emerit,  un statut în care pe viaţă eşti considerat un profesor de excepţie, pentru că ai avut rezultate extraordinare în învăţământ şi în carieră, astfel că poţi fi titular pe viaţă“, a spus regizorul Andrei Şerban. „În epoca Trump, dreapta e foarte radicală, stânga e foarte radicală. Universităţile în America sunt, de obicei, de stânga, iar la Columbia University este un fel de socialism care merge spre comunism, e o nouă formă de comunism“, a mai afirmat el. 

 
„Corectitudinea politică este un fel de icter galben al Americii. Am fost chemaţi noi, profesorii de la Şcoala de Actorie, în care eu eram şeful Şcolii de Actorie, şi ni s-a spus că trebuie să facem o comisie în care să angajăm un profesor nou, pentru că cineva se pensionase şi rămânea un loc liber. Eram cinci – şase profesori. Ne-a spus decăneasa Şcolii de Artă că suntem prea mulţi profesori albi, prea mulţi profesori bărbaţi heterosexuali, şi este de dorit să luăm un nou cadru didactic, de preferinţă o femeie de culoare, care, dacă este gay, este foarte bine, iar, dacă este un bărbat, de preferinţă să fie portorican sau de culoare, «Sigur nu poate fi cineva cum esti tu, Andrei», mi s-a spus, «un bărbat care a fost căsătorit, care eşti heterosexual şi care ai copii»“. 
 
Eugenia Vodă l-a întrebat pe Andrei Şerban dacă nu este o glumă, iar acesta i-a explicat că spune adevărul. S-a adeverit că cineva care era foarte, foarte bun, nu a fost luat şi a fost luat altcineva, care era o persoană gay, de culoare. Ăsta a fost deja un punct în care am simţit că iau o decizie contra voinţei mele şi că sunt necinstiti şi că eu sunt şeful comisiei şi că eu accept ceva pentru ca mi se spune, pentru că mi se ordonă. Mă simţeam iar în comunism“, a explicat Andrei Şerban.
 
„Iar a doua întâmplare a fost în momentul în care aveam admitere pentru studenţi, unde veneau tineri din toată lumea, nu doar din California şi nu doar din America. Erau cam zece pe loc. Într-o audiţie vine un transsexual, un băiat care a decis să devină fată. Îl intreb ce-a pregătit şi-mi răspunde că a pregătit monologul Julietei. Julieta este o fată de 14 ani, puritatea întruchipată, era imposibil pentru mine să cred că acest băiat, care a devenit fată acum trei ani, poate fi Julieta.  Putea să încerce alte roluri. Şi l-am întrebat: «Altceva nu ai decât Julieta?»(n.r. - nu avea) A spus monologul şi, după ce a ieşit, restul comisiei care era lângă mine a început să mă blameze, că de ce nu pot eu să cred că el poate fi Julieta. (...) «Nu pot să cred că el poate juca Julieta şi nu pot să cred că, dacă el vine student la Columbia, eu voi putea să lucrez cu acest băiat care a devenit fată de trei ani de zile şi să-l învăţ să fie Julieta. Nu pot, aş fi necinstit faţă de mine însumi, dacă fac asta». Mi-am oferit demisia şi-am plecat“. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Adrian Foangǎ
6.11.2019, 22:54:01

Din pacate, prostia omenirii pare ireversibila.

+2 (4 voturi)
aglaia vāsîi
7.11.2019, 06:13:11

Ai dreptate, tu iesti un exemplu perfect...

0 (4 voturi)
Balamuc
7.11.2019, 07:35:00

Da, asa este si pe la alte multe scoli. Asta e rezultatul politicilor democratilor cam de la Clinton incoace, care nefiind in stare sa faca mare lucru in parlament, au promovat si ei drepturile unora si altora ca sa stringa voturi. Don't ask don't tell, gays in the military, unisex bathrooms, etc. cu chestii din astea s-au ocupat. Au sacrificat majoritatea in favoarea minoritatilor. Ma duc cu puradeii la muzee prin Washington si ii vad pe poponari cum se tin de mana si se pupa. Ce le explic copiilor? Iar ca reactie impotriva promovarii nulitatilor in numele diversitatii (sau diversiunii) s-a creat in mod involuntar fenomenul Trump si poporul lui. Nu ca astia ar fi mai breji decat democratii - astia sufera de teoria constipatiei. Toti niste dezaxati si niste inculti. Nu chiar toti, da' multi.

0 (2 voturi)
Stefan din Nord
7.11.2019, 09:51:39

Un roman verde ce refuza sa se lase remodelat de neomarxismul occidental

-1 (1 vot)
Archetypus
7.11.2019, 10:11:26

Felicitari dle profesor. Occidentalii vor sa se dea si ei o tura cu Marx..fie...dar ma tem ca vor cadea atat de jos pe cat de sus au fost, si nu se vor mai ridica... Nomenclatura UE este de asemenea contaminata cu acest virus mental al neo-marxismului. Ne asteapta vremuri grele!

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)