articolul anterior articolul urmator

Regizorul Daniel Sandu: „Trădarea este cel mai mare păcat într-un seminar de preoţi“

6
14 Apr 2018 15:22:52
Autor: Dana Mischie
Regizor Daniel Sandu                                                               FOTO Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Regizor Daniel Sandu                                                               FOTO Inquam Photos / Ovidiu Micsik

6 Comentarii

Dab Lia
14.04.2018, 23:04:25

Daca dv. traiti cu iluzia ca ati facut un film extraordinar eu nu va vindec de boala asta.Sa vad cine ar urmari a doua oara filmul.Finalul cu episcopul e ratat, pentru ca asa ceva nu exista.

+2 (2 voturi)
Carmen Florea
14.04.2018, 23:14:42

... tradarea?.. S-atunci ce facem cu Pimen, Teofan, Teodosie (Corneanu, Anania), turnatori cu acte in regula si de fapt toti preasecuristii, care musai sunt calare pe mertane, dar si pe seifuri, nu un amarat de popa, ci 'preainalti', dar si 'sfintiti'? Hristos cel descult si calare pe magar nici nu se vede de sub poalele aurite ale samanilor astia care vindeau spovedania la secu'. Sau credeti ca i-a pus zeul acolo? Acolo i-a 'sfintit' si 'inaltat' secu'. Ca in politica: n-ai dosar, nu te invartesti pe la troaca mereu plina. Apoi, cand ceasul ticaia si spre preafeudalul trafalet, ca 15 ani cu regimul Ceausescu 'muncea' peste hotare, cand nu ieseau din tara nici mort si asta a confirmat-o cine altul, daca nu preasecuristu' Teofan chiar aici la un articol: 'nu ieseai din tara daca nu semnai colaborarea cu secu' si el intre a fi om si a iesi din tara, a ales sa iasa din tara, dand cu ciocu' la secu' ... Deci, cand ceasul ticaia spre preafeudalul trafalet, a dat sacul cu euri in tarlament, care a dat legea cu dedicatie: arhiva nu mai are voie sa 'denunte' popalaii turnatori la secu', adica vindeau spovedania..., primul securist tradator e preafaraonul din deal ... Asadar, mozoliti-le mana libidinoasa si poala slinoasa pt ca au ticsit puscariile secu' cu lume nevinovata, chiar si pt o gluma la adresa 'academistilor' analfabeti ... Azi tot asta fac, pt ca Romania are 'acoperiti' peste tot, mai ales, daca deja sunt cu vechime in 'domeniu'... Romania inca nu s-a debarasat de pandit la usa vc-ului... Religia e un ptretext de a prosti masele, o masinarie, o industrie de facut miliarde la negru, un lux pt smecheri sarlatani, care se ascund dupa Hristos si se balacesc in bani ca porcii in bostani, ca daca ar crede in ceea ce bolmojesc, n-ar face ceea ce fac: banii, ochiul dracului, n-au ce cauta in biserica, in primul rand, in al doilea rand ce fel de 'duhovnic' esti cu salariu de stat? Tu, popa, trebuie sa muncesti sa te intretii, iar misiunea de duhovnic o faci din suflet, din dar, din har cu care te-ai nascut, harul nu te invaluie automat, odata cu barba slinoasa si ochii dati peste cap de evlavie la ... vederea banului. Harul nu vine odata cu bolmojeala in dodii sau cu cartonul de absolvire-teologie, harul sau il ai sau nu-l ai, nu ti se lipeste odata cu descantecul preasecuristilor, astea-s povesti. Religia a fost si este un biznes pt hoarde de smecheri, care profita de toate roadele tehnologiei, dar inca propavaduiesc putregai din epoca de piatra. S-atunci cum se leaga una cu alta? Dupa ceea ce aburesti, ar trebui sa stai in pestera cu frunza dinainte, sa mergi pe apa, sa desfaci apa-n doua si cate si mai cate pataranii cu serpi vorbitori si magari zburatori, nu sa-ti legeni pudurile de slanina in mertan cu satelit la bord si cu 'tableta' in mana, dar cu snoave la gura sobei ...

+2 (6 voturi)
urmuz cercetasu
14.04.2018, 23:53:15

Comentariu considerat abuziv.

GRIGORIU Grieg
15.04.2018, 00:57:15

Nu am vazut (inca) filmul. Dar am vazut un interviu al lui Daniel Sandu (de catre Catalin Stefanescu de la TVR) si mi s-a parut un tip destul de interesant. Parca imi amintesc afirmatia ca circa 50% din intamplarile din film sint intamplari traite nemijlocit de Daniel Sandu in seminar. E bine ca ceea ce se intampla in spatele usilor inchise acolo sa fie dezvaluite de cineva din interior. Evident in cazul in care sint apropiate de realitate si nu au o agenda ascunsa in spate. Specr ca e si cazul cu acest film.

-2 (4 voturi)
Realist
15.04.2018, 02:48:49

Am vazut filmul si-l recomand ! De mult n-am mai vazut un film romanesc asa bun, cu subiect spumos si moralizator in acelasi timp ! E adevarat ca mi-as fi dorit ca unele segmente ale scenariului sa fie dezvoltate mai mult, sa primeasca o greutate mai mare, dar sa ne uitam la cat de tanar este regizorul/scenaristul si sa-i apreciem debutul.

+1 (5 voturi)