Arte

articolul anterior articolul urmator

Rosumovi va transmite in premieră livestreaming un spectacol de balet, susţinut de balerina Diana Gal

1
6 Jul 2020 15:37:51
Autor: ADH

Miercuri, 8 iulie, de la 19.30, Rosumovi continuă sezonul Premiere Nights cu Runaway, un spectacol de balet, susţinut de balerina Diana Gal.

Premiere Nights este o serie de spectacole regizate de Rosumovi, ce vor fi difuzate în live streaming, pe pagina noastră de Facebook în perioada distanţării sociale.

Runaway este o poveste contemporană despre feminitate, maturizare si dualitate şi se derulează în jurul balerinei Diana Gal, demi-solist la Opera Română, absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică, cu o experienţă vastă, jucând de-a lungul timpului în opere clasice de teatru şi balet precum „Lacul Lebedelor”, „Aida”, „Romeo şi Julieta” sau „Frumoasa din Pădurea Adormită”. Aceasta va susţine în premiera Runaway o serie de variaţiuni de balet clasic solo, pe linii melodice care se vor succede în mod surpinzător şi va fi acompaniată de DJ şi de pian.

În locul sălii de spectacol vom avea o panoramă urbană la înălţime, pentru că scena balerinei va fi amenajată de Rosumovi pe terasa One Magheru, iar în locul pianului vom avea pupitrul DJ-ilor Bogdan Tal şi Bogdan Cristescu, care semnează coloana sonoră a performance-ului Runaway. Aceştia au compus un ritm electronic, inspiraţi de piesele clasice de balet ca "Lacul lebedelor" al lui Ceaikovski sau "The Swan" a lui Camille Saint-Saens şi piesele hip-hop ale  lui Kanye West.

Bogdan Cristescu a studiat pianul şi armonia la Academia de Muzică din Larino, Italia şi împreună cu Dj–ul Bogdan Tal, pasionat de cativa ani de muzică electronică, semnează coloana sonoră pe care se va desfăşura coregrafia balerinei din Runaway.

„Pentru că Rosumovi este o comunitate, deci un organism care trebuie să se adapteze, să continue să vibreze, deschidem fereastra din universul nostru momentan izolat şi plonjăm în viitor, căutând formule noi. Runaway, următorul performance din seria Premiere Nights by Rosumovi este un proiect sustinut de IQOS, partenerul nostru în noua provocare creativă de a oferi un contrapunct la rutina cotidiană a distanţării sociale. Ne doream un partener vizionar, preocupat de aceleaşi valori, de susţinerea industriilor creative şi de dorinţa comunităţii Rosumovi de a trăi experienţe culturale, mai ales acum.“ Connie Preda, Fondator Rosumovi.

Rosumovi este un concept unic în spațiul bucureștean, creat de Connie Preda în 2017, o comunitate şi o platformă online a cărui obiectiv este să să promoveze artiștii locali şi să faciliteze networking-ul oferind unui public cosmopolit un mix de artă şi entertainment. De trei ani, Rosumovi explorează teritorii noi pe scena bucureșteană, aducând teatrul si performance-ul printre obiecte de design retro sau contemporane, muzica clasică in mijlocul oamenilor, sub cupola palatelor Spayer sau Universul şi muzica anilor ’60. pe ringul de dans.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Victor Nagy
6.07.2020, 16:07:08

ADH .... Ce ne-am umplut de rășini .... am uitat ... coommee se dicce.... la greblă .