Arte

articolul anterior articolul urmator

Se repun în vânzare un număr limitat de abonamente pentru concertele de la festivalul George Enescu

1
28 Jul 2021 12:21:41
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Festivalul George Enescu
Foto Festivalul George Enescu

Festivalul Internaţional George Enescu repune în vânzare liberă un număr limitat de abonamente pentru concertele de la Sala Palatului şi Ateneu, astăzi, la ora 14:00. Achiziţia se va face pe principiul „primul venit, primul servit”, iar cumpărătorii vor putea să-şi aleagă locurile pentru care iau abonamente, dintr-un segment rezervat pentru acest tip de produs

Doritorii pot cumăra abonamentele de pe platforma www.eventim.ro sau de la punctul de vânzare creat special pentru Festivalul Enescu în foaierul Ateneului, începând de astăzi, la ora 14.00.

Achiziţionarea acestor abonamente permite şi accesul la concertele la care s-au epuizat biletele individuale până în acest moment: Academy of St. Martin In The Fields cu Joshua Bell, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra cu Vasily Petrenko şi Julia Fischer, recitalul susţinut de Joyce DiDonato and Ensemble, Orchestra de Cameră Mahler cu Yuja Wang, şi recitalul susţinut de Maxim Vengerov şi Polina Osetinskaya.

Festivalul George Enescu va avea loc în perioada 28 august - 26 septembrie şi toate concertetele se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară. În cazul în care, un concert este anulat, cumpărătorii ăşi vor primi banii înapoi. 

Abonamentele la concertele de la Ateneul Român

Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte şi Recitaluri şi costă 4900 lei – pentru categoria I şi 3900 lei – pentru categoria a II-a.

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri şi, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate şi a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Abonamente la concertele de la Sala Palatului

Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare abonamente la cinci categorii de preţuri:

  • categoria VIP – 4900 lei
  • categoria I – 3900 lei
  • categoria a II-a – 2900 lei
  • categoria a III-a – 2100 lei
  • categoria pensionari – 1500 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii: distanţare fizică şi purtarea măştii de protecţie.

Informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces se pot găsi pe site-ul Festivalului, secţiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Ionascu
31.07.2021, 00:25:56

"Dată fiind cererea foarte mare de bilete" au ramsa in vanzare cu zecile si sutele, chiar numarul abonamentelor disponibile e foarte mare, iar dupa mai multe zile nu pare sa fie un interes major pentru ele. Nici nu e de mirare. Preturile sunt prohibitive pentru multi romani, iar locurile oferite prin abonamente sunt proaste, mult mai proaste decat cele scoase individual, la bilete simple, lucru contrar uzantelor din toate institutiile de cultura din lume, unde abonatii au prioritate in alegerea si cumpararea locurilor, cele mai bune fiind cele destinate abonatilor. Anul acesta, Eventim a comis o escrocherie de mari dimensiuni. Intai a crecut artificial presiunea pe abonamente, anuntand de acum consacrata tragere la sorti, ceea ce i-a facut pe multi sa puna pa lista unnumar remarcabil de rude si cunostinte, dar cererea reala era de cel putin 5 ori mai mica. Practic, daca erau scoase la liber de la inceput, erau destule pentru toti, mai si ramaneau. Mai mult decat atat, dupa anuntarea "castigatorilor", Eventim a solicitat plata abonamentelor fara a comunica si locurile disponibile si alocate fiecaruia; oamenii au platit orbeste, sperand la lcori bune, dar Eventim a scos la vanzare biletele individuale inainte de a oferi locurile - deja platite - abonatilor, ocazie cu care s-a vazut ca locurile cele mai bune nu erau rezervate pentru abonati. Mai mult, au fost listate si abonamentele ramse neplatite, cu locuri vizibile, dar abia azi au venit si mesajele continand locurile platite cu mai mult de o luna in urma, unele din ele extrem de proaste pentru preturile platite. Evident, nu se mai schimba nimic, iar cei de la eventim nu raspund la telefoane sau mailuri, sau o fac cu aroganta maxima. Ar mai fi de adaugat ca eventim a modificat impartirea pe categorii a salii, trecand la categorii mai scumpe foarte multe locuri de categorie inferioara (de ex. la VIP sunt, in mod obisnuit, doar primele 6 randuri, in portiunea centrala, pe cand acum sectorul a fost marit pana la randul 20; in acelasi mod au fost trecute alte zone la categorii superioare; la Ateneu, categoria 1 inseamna aproape toata sala, doar lojile de langa perete fiind de categoria a 2-a, situatie in care locurile de calitate inferioara din spatele si lateralul salii se vand la acelasi pret cu cele centrale din fata). Toata aceasta actiune poate fi incadrata la practica comerciala inselatoare sau - mai scurt - escrocherie. Ambele incadrate ca infractiuni de Codul Penal.

+22 (22 voturi)
Modifică Setările