Arte

articolul anterior articolul urmator

Spectacolul „Confuzii“, un experiment vizual, la Festivalul Internaţional de Teatru NETA

0
27 Jul 2015 14:36:48
Autor: Medeea Stan
Scenă din spectacolul „Confuzii“.       Fotp: TNB
Scenă din spectacolul „Confuzii“.       Fotp: TNB

Pritre montările de la Festivalul Internaţional de Teatru NETA 2015, care se va desfăşura la TNB, în perioada 28 august-4 septembrie, se numără şi spectacolul „Confuzii“, o coproducţie între Compania croată Eurokaz, Academia de Arte Dramatice din Zagreb şi colectivul artistic „Domino“. Spectacolul se va juca la Sala Atelier, pe 31 august, de la ora 20.00.

 
„Confuzii“ este o adaptare după romanul autorului austriac  Robert Musil, „Rătăcirile elevului Törless“. Spectacolul spune povestea unui tânăr pe nume Törless, care trece printr-o experienţă de maturizare fizică şi (homo)erotică în timpul petrecut la o şcoală militară, undeva la periferia Imperiului Habsburgic. 
 
Pentru acest proiect, artistul Branko Brezovec,  profesor al Academiei de Artă Dramatică de la Universitatea din Zagreb, apelează la procedee dramaturgice neconvenţionale, susţinute de lucrări muzicale precum Simfonia a II-a de Peteris Vasks şi scena finală a operei Siegfried de  Wagner, care uneori sprijină, alteori submineazã intriga romanului. 
Acest stil dramaturgic inovativ este îmbogăţit prin combinarea diverselor materiale discursive, contexte, limbaje şi stiluri de joc. 
 
„«Confuzii» este un spectacol care te dezorientează până când arunci la o parte noţiunile preconcepute pe care le ai despre teatrul narativ (...) Trebuie să te pregăteşti să fii aruncat pe un teritoriu cu totul nou, inconfortabil şi uimitor", scrie  „Out Magazine“, din New York. Premiera acestei coproducţii a avut loc la Abrons Art Center din New York, în septembrie 2014.
Pe toată durata Festivalului NETA, zilnic, după fiecare spectacol, vor avea loc discuţii cu realizatorii. Intrarea va fi liberă. 
    Actorii din spectacolul a cărui premieră a avut loc la New York în septembrie 2014.  Foto: TNB

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările