Arte

articolul anterior articolul urmator

„Sunt doar un om”, campanie de conştientizare iniţiată de Ministerul Culturii

1
31 Mar 2020 17:15:04
Autor: Otilia Andrei
FOTO: Coronavirus
FOTO: Coronavirus

Ministerul Culturii şi Guvernul României lansează campania de conştientizare „Sunt doar un om" care are ca obiectiv atragerea atenţiei asupra responsabilităţilor pe care trebuie să le avem, fiecare dintre noi, în această perioadă. Campania a fost realizată la iniţiativa Ministerului Culturii.

S-au alăturat campaniei persoane din mediul artistic, afaceri, blogging, sport şi reprezentanţi la vârf ai autorităţilor publice: Vlad Miriţă, Irina Rimes, Marcel Pavel, Oana Mareş, Bogdan Ştefănescu-muzician, Dragoş Anastasiu-Preşedinte CCIR Germană, Camelia Potec- Preşedinte FRN, Simona Halep, Oana Trifu Bulzan-Blogger, Bogdan Gheorghiu-Ministrul Culturii, Ion Marcel Vela-Ministrul Afacerilor Interne, Nelu Tătaru-Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat-Secretar de Stat M.A.I., Horaţiu Moldovan-Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii.

Prin alăturarea persoanelor cunoscute din diverse domenii de activitate arătăm că în faţa unei pandemii sau a oricărei alte greutăţi prin care am trece, toţi suntem doar oameni obişnuiţi, dar responsabili, şi suntem afectaţi în mod egal.

Este important ca toţi să fim mai responsabili şi să aplicăm măsurile recomandate de autorităţi. Sunt măsuri la îndemâna tuturor şi depinde de fiecare dintre noi să ne protejăm pe noi şi pe cei de apropiaţi. Nimeni nu s-a mai confruntat cu o astfel de pandemie, cu acest virus necunoscut, aşa că este important să ne mobilizăm şi să ajutăm autorităţile prin măsurile simple pe care le putem lua noi toţi, doar ca simpli oameni. Acum este imperios necesar să fim solidari, să gândim şi să acţionam corect. Nu mai târziu“, a declarat Bogdan Gheorghiu - Ministrul Culturii.

Ce este important să facem:

-să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă şi săpun;

-să evităm contactul cu persoane care suferă de infecţii respiratorii acute;

-să învăţăm să ne controlăm reflexele şi nu ne atingem ochii, nasul sau gura dacă nu avem mâinile igienizate;

-să nu luăm medicamente antivirale sau antibiotic fără prescripţia medicului;

-să ne acoperim nasul şi gura când strănutăm sau tuşim;

-să ştergem suprafeţele cu dezinfectant pe bază de alcool sau clor;

-să folosim masca de protecţie doar dacă suntem răciţi sau în apropierea oamenilor bolnavi;

-când mergem la cumpărături trebuie să respectăm regulile de siguranţă şi să plătim contactless, cu cardul sau telefonul;

-dacă avem febră sau tuşim nu trebuie să mergem imediat la spital, ci să sunăm imediat la medicul de familie;

-ne protejam bătrânii, părinţii şi bunicii;

-să stăm acasă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ardelean Boris
1.04.2020, 14:05:54

Sunt curios cât și cui a plătit Ministerul Culturii organizarea acestei „campanii”. Ce agenție de publicitate sau fundație s-au înfruptat?

Modifică Setările