Arte

articolul anterior articolul urmator

Tabloul emblematic de Vincent van Gogh „The Stary Night“ a fost reimaginat într-un set Lego şi va fi expus în premieră la Art Safari

0
17 May 2022 18:02:23
Autor: News.ro
Foto: News.ro
Foto: News.ro

Setul Lego Ideas The Starry Night, un omagiu adus tabloului faimos de Vincent van Gogh, conceput de Truman Cheng, un fan Lego de 25 de ani din Hong Kong, a fost creat în colaborare cu Muzeul de Artă Modernă din New York. Acesta va fi expus în premieră naţională în cadrul Art Safari.

Astfel, în intervalul 1-5 iunie, replica Lego Ideas Starry Night se va alătura operelor naţionale şi internaţionale expuse în cadrul Palatului Dacia-România.
 
Setul tridimensional redă în formă Lego cunoscutul tablou creat de Vincent van Gogh în 1889, cu accent pe urmele de pensulă şi opţiunile de culori. Inspirat de peisajul văzut de la fereastra sa din azilul din cadrul Mănăstirii Saint-Paul din Saint- Rémy, Franţa, unde artistul a petrecut 12 luni, "Noapte Înstelată" este una dintre cele mai cunoscute lucrări post-impresioniste, fiind deseori expusă în cadrul MoMA, încă din 1935.
 
Iubitorii de artă pot schimba paleta de culori cu cărămizi Lego şi recrea una dintre cele mai recognoscibile opere de artă din lume. De la stelele sclipitoare şi luna fermecătoare, la satul de la bază, Provence, pictura lui van Gogh a fost adusă la viaţă sub formă Lego, captând totodată şi urmele de pensulă emblematice. 
 
Pentru a-l onora pe artist, setul include şi o minifigurină van Gogh, cu pensulă, paletă, şevalet şi o pictură minusculă, ce poate fi ataşată pentru a reda impresia că acesta pictează scena. Setul complex poate fi expus şi pe perete, datorită unui accesoriu care poate permite agăţarea acestuia.
 
„A fost un bun antrenament mental să inventez trucuri şi tehnici care pot reda pictura originală. Urmele de pensulă au mai multe direcţii, în lună şi în norii ondulaţi, aşa că a fost nevoie de o metodă creativă care implică cleme şi suporţi.”, a menţionat Truman Cheng, doctorand şi fan Lego. În timp ce dezvolta conceptul iniţial acesta a realizat că atunci când piesele sunt suprapuse aleatoriu, arătau ca semnătura emblematică a lui van Gogh.
 
Odată ce ideea lui Truman a primit 10.000 de voturi din partea comunităţii de fani Lego, a fost luată în considerare spre dezvoltare de către Grupul Lego. „Ceea ce face Noaptea Înstelată să fie irezistibilă sunt culorile vibrante şi urmele de pensulă, care spun povestea visului nesfârşit al umanităţii pentru lucruri mai bune. Designul lui Truman este o operă de artă - ne arată cum multe elemente Lego diferite şi tehnici pot fi folosite pentru a reda tabloul emblematic. În cadrul Grupului Lego vrem să inspirăm lumea să fie creativă, aşadar suntem extrem de mândri că am adus acest set la realitate în colaborare cu o instituţie recunoscută precum MoMA, permiţându-le totodată fanilor să devină cât mai creativi cu ajutorul cărămizilor, să creeze şi să expună propriile opere de artă”, a menţionat Federico Begher, Head Global Marketing, discutând decizia de a transforma ideea în realitate.
 
„În cadrul MoMA salutăm oportunitatea de a conecta arta şi audienţele şi ne bucurăm că luăm parte la această nouă experienţă prin care opera lui van Gogh poate fi descoperită, şi care inspiră persoane de toate vârstele să devină mai creative.”, a declarat Sarah Suzuki, Associate Director, Muzeul de Artă Modernă.
 
Setul va fi disponibil pe 25 mai exclusiv pentru comunitatea Lego VIPs (www.lego.com/VIP) şi pentru membrii MoMa (https://membership.moma.org/). Începând cu 1 iunie 2022, setul va fi disponibil la nivel global, la preţul recomandat de 849.99 de lei, pe www.Lego.com/starry-night, în magazinele Lego şi în magazinul de design MoMa din New York sau online pe store.moma.org.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările