Arte

articolul anterior articolul urmator

Teatrul Bolşoi difuzează cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube. „Lacul lebedelor“ a avut peste un milion de vizualizări în 24 de ore

2
28 Mar 2020 22:26:03
Autor: News.ro
Scenă de balet de la Bolşoi                                                                       FOTO EPA
Scenă de balet de la Bolşoi                                                                       FOTO EPA

Celebrul teatru rus Bolşoi de la Moscova a anunţat că va difuza cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube, în momentul în care mai mult de o treime din populaţia globului este izolată în case pentru a împiedica propagarea coronavirusului, informează AFP.  Spectacolul "Lacul lebedelor", prima înregistrare de pe YouTube a producţiei din 2015, a fost transmis vineri seară şi a avut, timp de 24 de ore, peste un milion de vizualizări.

"Pentru prima dată în istorie, Bolşoi va difuza online o serie de spectacole înregistrate în trecut, care fac parte din colecţia sa de aur", a anunţat teatrul într-un comunicat. 

Până la 10 aprilie, şase spectacole vor fi propuse spectatorilor pe canalul oficial de YouTube al teatrului, "fără restricţii geografice", precizează aceeaşi sursă. 

Baletul "Lacul Lebedelor" va fi primul prezentat publicului vineri, la ora 16.00 GMT, şi va fi urmat în alte zile, la aceeaşi ora, de opera "Boris Godunov" sau de baletul "Frumoasa din pădurea adormită".  "Lacul lebedelor" a avut, în 24 de ore, peste un milion de vizualizări.

Fiecare spectacol va rămâne disponibil pe YouTube timp de 24 de ore după difuzarea sa. 

"Teatrul a oferit întotdeauna oamenilor emoţii unice, sentimente unice", aminteşte directorul de la Bolşoi, Vladimir Urin.                

"Bineînţeles că nu vrem să avem contact cu publicul", a subliniat el, spunând că speră ca această iniţiativă a teatrului "să remonteze moralul şi să aducă cel puţin sănătate spirituală celor ce iubesc arta de la Bolşoi". 

Organizatorii festivalului "Anotimpurile ruseşti" au lansat deja, începând de luni, un serviciu online gratuit care permite publicului să descopere reprezentanţii teatrale, concerte şi spectacole de balet.                

Difuzate în cadrul proiectului "Rămâi acasă cu Anotimpurile ruseşti", au fost prezentate de mari colective artistice şi instituţii culturale ruse care au participat la acest festival.                

Zeci de teatre şi opere din lume, în Europa precum şi în Statele Unite, şi-au închis porţile publicului în ultimele zile, în contextul luptei contra coronavirusului, continuând să-şi prezinte concertele şi spectacolele lor online.

URMĂTORUL PROGRAM

28 Martie (valabil 24 de ore)

The Sleeping Beauty (2011)

1 Aprilie
The Tsar’s Bride (2018)

4 Aprilie
Marco Spada (2014)

7 Aprilie
Boris Godunov (2019)

10 Aprilie
The Nutcracker (2014)

 

           

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

IonIon Codreanu
29.03.2020, 08:20:56

Păi este o idee foarte bună! Ar trebui să o îmbrățișăm și noi. Așa ne putem face cunoscuți lumii întregi. Nu doar cu balet. Ci cu tot ce este frumos, de calitate, la noi!!!

+1 (1 vot)
Stanila Ion
29.03.2020, 12:35:19

Urmariti TVR3, sunt reluate piese de teatru....