Arte

articolul anterior articolul urmator

Tu cui ai dona 800 de milioane de dolari?

6
1 Apr 2015 15:03:54
Florin Grozea
Milionarii americani au început să doneze (averi întregi!) pentru diferite cauze umanitare FOTO Shutterstock
Milionarii americani au început să doneze (averi întregi!) pentru diferite cauze umanitare FOTO Shutterstock

Tu ce ai face dacă ai avea 800 de milioane de dolari? Cum le-ai dona pentru a face într-adevăr un bine câtor mai mulţi oameni, în ce domeniu, pentru ce cauză?

Ştirea zice că Tim Cook, noul CEO Apple va dona întreaga lui avere în scopuri caritabile. Vorbim despre aproximativ 800 milioane de dolari!

Unii români au comentat că e o mişcare de PR. Mie mi-ar plăcea ca toţi milionarii să facă asemenea “mişcări de PR”… Ar fi bine, nu?

Câţi bani are Tim Cook? Mulţi de tot. Ce să faci cu atâţia bani? Câte case de vacanţă ai nevoie, cu câte yacht-uri te poţi plimba? Câte şampanii poţi bea de 800 milioane de dolari?

Atunci ce faci? Donează! Dare ce se întâmplă cu banii aceia? Direcţiile banilor donaţi sunt chiar mai importante decât numărul lor.

Gândiţi-vă la asta...

Tu ce ai face dacă ai avea 800 de milioane de dolari? Cui i-ai dona?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

_ Alex
1.04.2015, 21:58:21

Dle. Grozea, Nu poti intreba niste oameni care, in cel mai fericit caz, castiga 1000 de euro lunar, cui i-ar dona cateva sute de milioane. E ceva absurd, trebuie mai intai sa dispui de luxul respectiv ca sa-ti faci o idee despre ce ai putea face cu banii aia. Asa, sa ne dam cu parerea, ca vrem sa salvam balenele albastre sau pinguinii cu beculete... parca suna a raspunsuri de la un concurs de miss.

+1 (3 voturi)
Clontz Cotorontz
1.04.2015, 23:54:57

In Romania nu sint atit de multe zerouri la calculator.

+1 (3 voturi)
Caid Airam
2.04.2015, 05:22:49

In general,cei care au adunat averi si stiu sa-i gospodareasca cinstit incearca actiuni caritabile. Mai greu este pentru cei care au adunat averi ilicite.Cu siguranta astora le tremura mina si daca-ti dau 1 leu. Lacomia,in general duce la dezastre financiare, Cei darnici in majoritatea cazurilor, sunt sinceri.Am cunoscut si persoane care ajutau din mindria de a te injosi pe tine ,caruia iti daruieste .Scopul ar fi vesnica recunostinta fata de el.(grav este ca aceste daruri se fac din averi ilicite si ei ei nici nu simt de unde dau). Ce-as face eu?As investi f.mult in educatie. Este un sistem distrus aproape total.de aceea sunt atitea orori...atitia analfabeti.Si nu se intimpla relele din vina lor,ci din a sistemului. Apoi as construi CASE DE BATRINI ,in care as pune oameni responsabili,care au respect si daruire fata de semeni,pentruca iata apropae fiecare batrin,care ajunge in spital,este scos cu picioarele inainte.Toti acesti batrini de astazi,unii au luptat in razboaie sa-si apere tara(pe care o distrug nemernicii de azi),unii au lucrat din greu in agricultura(prost platiti si atunci si acum),unii au fost cercetatori,recunoscuti ,nu de tara lor ,ci de tari straine(sistem de cercetare ,azi distrus in totalitate).Altii au lucrat cu daruire in sistemul medical(azi neglijat,neplatit,neapreciat) .Altii in industrie,sistem care dupa 1989 a ajuns fier vechi,vindut tot de catre strainii care au luta cu doi lei averi de miliarde(sa-i multumim lui ILICI si ROMAN) etc. O tara frumoasa si bogata,ca ROMANIA,bine asezata geografic,cu un relief organizat parca geometric,si care economic,ar trebui sa dea clasa altor tari,nu ar trebui parasita niciodata. In fine(desi pe aceasta tema se pot scrie romane). Ceea ce vreau sa adaug ,este faptul real ca avem o clasa politica care a a distrus aproape tot.Si cel mai grav este ca padurile sunt distruse 80%,aceasta fiind cauza principala a calamitatilor care ne bintuie de 2-3 ori pe an.Materia prima data pe nimic,la austrici.De ce nu prelucreaza romanii lemnul,ca suntem f talentati in aceasta arta?Cine are interese meschine aici?Poate ne spune GUVERNUL?

+2 (2 voturi)
Capra de Munte
2.04.2015, 05:38:18

Nimanui!! Iar americanii au scutiri de taxe masive de pe urma charities-urilor. Si asta dupa ce Cook plateste un biet chinez jerpelit cu sase centi si vine un rahat de telefon caruia ii moare bateria dupa 1 an cu sase sute de dolari. Nu, n-as da nici un leutz nimanui! Eu si familia mea. As investi, nu as dona. Clar!

+1 (1 vot)
paul radulescu
2.04.2015, 16:54:49

Eu intii si si intii as plati un profesor de limba romana sa - i invete pe niste unii lumbersexuali sa frazeze asa intrebarea : DE cite case de vacanta ai nevoie ? Apoi as aloca suma ramasa pentru doua proiecte artistice de anvergura chiar planetara : 1 regruparea trupei LED ZEPPELIN in vederea unui turneu mondial , 2 refacerea SUPERGRUPULUI BRASOVEAN H I - Q in vederea unui turneu INTERGALACTIC ! Cu accent pe punctul 2 !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările