Arte

articolul anterior articolul urmator

Tunelul auto din ansamblul mixt Iulius Town Timişoara, transformat în galerie de artă stradală. Picturi impresionante de graffiti îi vor acoperi pereţii

0
10 Jul 2019 08:19:50
Autor: ADH

30 dintre cei mai buni artişti în artă stradală din lume participă, până la sfârşitul lunii august, la un eveniment spectaculos care are loc în ansamblul urbanistic Iulius Town, din Timişoara.

Artiştii au la dispoziţie un spaţiu generos pentru a-şi expune lucrările de graffiti: peste 2.000 mp în pasajul subteran din Iulius Town, care face  legătura între Bulevardul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei.

Reprezentanţii IULIUS au precizat că îşi doresc ca prin această manifestare să dea un plus de culoare peisajului urban, mai ales pentru că timişorenii sunt mari amatori de artă stradală. „Pentru că iubim arta, iar <<street art>> este deja o manifestare cu tradiţie la Timişoara, am gândit această provocare pentru cei mai buni artişti din lume. Le punem la dispoziţie o galerie inedită, prin care vrem să dăm şi mai multă culoare vieţii timişorenilor. Credem că evenimentul în sine reflectă spiritul Iulius Town, acela de a însufleţi comunitatea locală şi de a-i aduce laolaltă pe timişoreni într-un proiect viu, modern, colorat”, au declarat reprezentanţii companiei IULIUS.

Primii artişti au sosit tocmai din Argentina şi au început să lucreze la proiectul pe care l-au pregătit pentru acest maraton de creaţie.

Evenimentul aduce laolaltă artişti din toate colţurile lumii: Venezuela, Italia, Spania, Peru, Franţa, Mexic, Brazilia sau Polonia, dar şi din Republica Moldova şi România. Lucrările lor vor putea fi admirate începând cu 30 august 2019, când va fi inaugurată prima etapă a ansamblului urbanistic Iulius Town.

Pasajul subteran din Iulius Town este soluţia propusă de dezvoltatorii proiectului - Iulius Group şi Atterbury Europe - pentru fluidizarea traficului în zonă. La finalizarea lucrărilor, investiţia va fi donată Primăriei Timişoara. Tunelul este acoperit de o zonă verde, cu porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, urmând a fi integrată în parcul ansamblului.

Iulius Town, cea mai mare investiţie în real estate din vestul ţării

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, este primul proiect mixt din vestul ţării şi cea mai mare investiţie în real estate din regiune, în valoare de peste 220 de milioane de euro. Iulius Town le propune locuitorilor din regiune cea mai mare suprafaţă de retail din afara Bucureştiului, un pol regional de afaceri, dar şi un parc superb care să-i încânte pe timişoreni în orice anotimp.

Prima etapă de dezvoltare, care va fi inaugurată pe 30 august, va include: 120.000 mp de retail, noi branduri, 450 de magazine, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, numeroase restaurante şi cafenele tematice, un parc, un centru de evenimente, 100.000 mp de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.

Articol sustinut de IULIUS.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările