Arte

articolul anterior articolul urmator

Un regizor român de 26 de ani participă la Festivalul de la Locarno cu un scurtmetraj

0
16 Jul 2015 13:06:17
Autor: Florin Ghioca
Regizorul Radu Ghelbereu a absolvit UNATC şi locuieşte în prezent la Londra        FOTO: Facebook
Regizorul Radu Ghelbereu a absolvit UNATC şi locuieşte în prezent la Londra        FOTO: Facebook

Scurtmetrajul "KM 73", regizat de Radu Iulian Ghelbereu, o coproducţie România - Marea Britanie, va fi proiectat în concursul internaţional din secţiunea Pardi di domani de la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, care se va desfăşura în perioada 5 - 15 august.

Scurtmetrajul "KM 73" a fost produs în 2015 şi are o durată de 15 minute. Filmul regizat de Radu Ghelbereu va concura în această secţiune alături de alte 24 de scurtmetraje internaţionale.

Potrivit cinemagia.ro, Radu Iulian Ghelbereu este un tânăr regizor român în vârstă de 26 de ani, născut pe 2 octombrie 1988, care locuieşte în prezent la Londra. A studiat la UNATC Bucureşti şi apoi la London Film School.

A regizat scurtmetrajul "Şi... stop" (2008) şi a fost asistent de regie la scurtmetrajul "Lost Gloves" din 2015. A lucrat însă şi ca editor ("The Couch", "Turnaround", "Those Who Are Left" şi "To Be Honest"), scenarist ("The Couch") şi producător ("Bodies").

Ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Locarno are loc în perioada 5 - 15 august. Cel mai important moment al evenimentului îl reprezintă proiecţia de deschidere, care se desfăşoară în Piazza Grande şi unde peste 8.000 de spectatori pot urmări filmul pe un ecran de 360 de metri pătraţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările