Arte

articolul anterior articolul urmator

Un tablou pictat de Winston Churchill a fost scos la licitaţie la New York

0
20 Jun 2021 15:59:35
Autor: Maria Ţaga
Foto AFP
Foto AFP

Un tablou cu un peisaj pictat de Winston Churchill va fi scos la vânzare, la data de 23 iunie, de către Casa de licitaţii Phillis, din New York. Pictura în ulei, intitulată „The Moat, Breccles”, a fost realizată de Churchill în 1912 şi are o valoare estimată între 1,5 şi 2 milioane de dolari.

Winston Churchill a menţionat de acest tablou, într-un eseu din decembrie 1921 intitulat „Painting as a pastime". Astfel, creaţia ar putea atrage atât pasionaţi de istorie, cât şi celebrităţi, pe fondul unei creşteri recente a interesului faţă de picturile realizate de personalitatea care s-a remarcat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Churchill a păstrat pictura timp de 40 de ani, apoi a oferit-o, în 1961, cu patru ani înainte de moarte, prietenului său, magnatul Aristotel Onassis, după cum a explicat pentru AFP Jean-Paul Engelen, vicepreşedintele casei de licitaţii Phillips, conform hotnews.ro. 

Bogatul armator a fost atât de mândru de acest dar, încât l-a agăţat la loc de onoare, în partea din spate a celebrului bar de pe iahtul său, alături de opere de Vermeer, Gauguin, Le Greco şi Pissarro.

După decesul lui Onassis, în 1975, iahtul a fost vândut şi tot ce se afla la bord a fost depozitat. Recent, moştenitorii magnatului au decis să se despartă de tablou.

În luna martie, Angelina Jolie vândut un alt tablou a lui Churchill care a ajuns la preţul de 11,6 milioane de dolari.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările