Arte

articolul anterior articolul urmator

VIDEO "Câinele japonez" ajunge la New York

0
2 Sep 2014 11:30:00
Autor: Florin Ghioca
Filmul "Câinele japonez", cu Victor Rebengiuc în rol principal, este propunerea României la Oscar 2015
Filmul "Câinele japonez", cu Victor Rebengiuc în rol principal, este propunerea României la Oscar 2015

Lungmetrajul "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, va fi proiectat la cea de-a noua ediţie a Festivalului de Film Românesc de la New York - Making Waves: New Romanian Cinema. Cu acelaşi prilej, va fi prezentat şi filmul "Quod Erat Demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki.

Anul acesta, Festivalul de Film Românesc de la New York - "Making Waves: New Romanian Cinema" va avea loc în perioada 4 - 8 decembrie, la Film Society of Lincoln Center. Proiecţiile vor fi completate de evenimente speciale, întâlniri cu actori şi realizatori de film premiaţi, continuând astfel tradiţia de a celebra industria cinematografică românească.
 
"Quod Erat Demonstrandum" a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Roma, unde a câştigat premiul special al juriului condus de regizorul american James Gray, în noiembrie 2013. Au urmat selecţii în competiţiile festivalurilor internaţionale de la Göteborg şi Vilnius şi Festival of Central and Eastern Film din Wiesbaden. Scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki, filmul are ca punct de plecare decizia unui matematician (jucat de actorul Sorin Leoveanu) de a publica o cercetare într-o revistă de specialitate a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului. 
 
"Câinele japonez", debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu şi propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", a fost distins la Festivalul de la Varşovia cu premiul secţiunii 1-2 , dedicată realizatorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj.
 
"Câinele japonez", care spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film în competiţia New Europe - New Names a Vilnius International Film Festival (Vilnius IFF) "Kino pavasaris" din Lituania, dar şi cu premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut la ediţia din 2014 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.
 
 
"Making Waves: New Romanian Cinema" este un eveniment produs de Romanian Film Initiative (RFI), în colaborare cu Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center şi în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii