VIDEO Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble, la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica „George Enescu“  va organiza duminică, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mică a Ateneului Român, un concert cameral susţinut de Sangit Chamber Ensemble, la împlinirea a 6 ani de la debut. Din repertoriu vor face parte lucrări de Vivaldi, Strauss II, Reger, Vavilov, Pleyel, Stoenescu şi Händel.

Ansamblul alcătuit din Anne Marie Ene (vioară), Cleopatra David (soprană), Avadhut Kasinadhuni (vioară), Magdalena Serafim (violoncel) şi Cătălin Ene (pian) îl va avea ca invitat pe compozitorul şi pianistul Dan Stoenescu.

Programul concertului din 14 decembrie este dedicat Sărbătorilor de iarnă şi cuprinde, pe lângă piese sacre, cantata „Diane et Actéon“ de Pameau, la  comemorarea celor 250 de ani de la moartea compozitorului. Concertului pentru vioară „Iarna de Vivaldi“ i se vor alătura colinde româneşti şi cântece tradiţionale de Crăciun din repertoriul internaţional în aranjamentul compozitorului Dan Stoenescu.  

Sangit Chamber Ensemble - termenul „sangit“ înseamnă „muzică“ în limba sanscrită - a debutat în decembrie 2008, cu prima audiţie în România a lucrării „Gloria in excelsis Deo“ de Händel. Repertoriul cuprindea la început lucrări clasice şi baroce, însă acum includ şi fragmente din muzica indiană clasică.

Membrii ansamblului sunt muzicieni profesionişti, cu activitate solistică în ţară şi străinătate. Anne-Marie Ene a fost concert-maestru al Delhi Symphony şi susţinut recitaluri si concerte in România, Bulgaria, Italia, India ,Franţa, Germania, Serbia. În calitatea de artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, ocupă frecvent poziţia de concert-maestru Soprana Cleopatra David şi-a luat doctoratul sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu, a urmat cursuri de master class în specializările canto, actorie şi dirijat coral,  iar în prezent se pregăteşte cu profesoara Cecilia Mizrahz. 

Dan Stoenescu îmbină activitatea camerală cu cea compoziţională. Este autor de lieduri şi lucrări corale, precum şi de aranjamente pentru pian ale unor lucrări simfonice. Dan Stoenescu a iniţiat proiectul „Bucuria dansului“, un ciclu de concerte pentru pian la patru mâini şi două piane desfăşurate între anii 2007 -2009. Deşi repertoriul său acoperă întreaga paletă stilistică, artistul este atras îndeosebi de muzica modernă şi de jazz.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite