Arte

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Corneliu Porumboiu şi Tudor Cristian Jurgiu, în competiţia Festivalului de la Haifa

0
30 Sep 2014 18:34:16
Autor: Florin Ghioca
Regizorul Tudor Cristian Jurgiu va duce "Câinele japonez" în Israel
Regizorul Tudor Cristian Jurgiu va duce "Câinele japonez" în Israel

Lungmetrajele "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, şi "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, vor fi proiectate în competiţia Filmmakers of tomorrow a Festivalului Internaţional de Film de la Haifa, care se va desfăşura între 9 şi 18 octombrie.

Festivalul Internaţional de Film de la Haifa are loc în fiecare an, timp de opt zile, în timpul sărbătorii iudaice a Sukkot-ului (sărbătoarea corturilor). Festivalul a fost inaugurat în 1983, fiind prima manifestare de acest fel în Israel şi atrăgând de atunci, de fiecare dată, o largă audienţă de cinefili şi profesionişti media din Israel şi străinătate. Sunt prezentate, în medie, 150 de filme, în premieră, cu un total de aproape 250 de proiecţii: lungmetraje, documentare, filme de animaţie, scurtmetraje şi retrospective.

"Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", regizat de Corneliu Porumboiu, spune povestea lui Paul, un regizor care are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.
 
 
În "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, propunerea României la Oscar 2015, bătrânul Costache Moldu (interpretat de actorul Victor Rebengiuc) şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă, în urma unei inundaţii. Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situaţia în care trebuie să reînveţe să comunice, să redevină o familie. Costache învaţă să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de şapte ani, iar Ticu repară greşelile trecutului.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii