Arte

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Les Films de Cannes à Bucarest. Gaspar Noé  va prezenta „Love“, filmul 3D interzis minorilor

0
20 Oct 2015 21:43:40
Autor: Ionela Roşu
Stop-cadru din pelicula „Love“ de Gaspar Noé.
Stop-cadru din pelicula „Love“ de Gaspar Noé.

Sâmbătă, 24 octombrie, de la 20:15, la Cinema Studio, regizorul francez Gaspar Noé (51 de ani) va prezenta  melodrama sexuală 3D „Love“, în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care se desfăşoară între 23 şi 29 octombrie. La proiecţie au acces doar persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Descris de presa internaţională drept un film de dragoste pasional şi senzual, pelicula „Love“ a stârnit deja controverse. La două săptămâni de la lansarea în Franţa, în această vară, filmul le-a fost interzis minorilor, după ce o asociaţie care susţine valorile creştine, Promouvoir, a protestat în justiţie, cerând să fie oprit şi accesul celor de 16 şi 17 ani în cinematografe. Argumentul cel mai puternic au fost episoadele de sex nesimulat între actorii principali ai filmului. 
 
«„Love“ este un film al paradoxurilor: a fost făcut să fie văzut în 3D la cinema, dar riscă să apară doar pe DVD în majoritatea ţărilor, este un film francez vorbit în engleză, pentru a nu fi nevoie de subtitluri, este un film intim şi sumbru, bântuit de melancolia iubirilor pierdute, dar lansat printr-o campanie de marketing axată pe dimensiunea sa porno», scrie revista franceză „Première“.  
 
Filmul care l-a făcut celebru pe Gaspar Noé va fi şi el proiectat în festival – „Ireversibil“ (Cannes 2002), în care personajele jucate de Monica Bellucci şi Vincent Cassel se confruntă cu violenţa extremă. O altă peliculă a regizorului francez, „Enter the Void“, a fost inclusă în competiţia oficială de la Cannes, în 2009, şi prezentată de regizor la Les Films de Cannes à Bucarest în 2010.  
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările