Arte

articolul anterior articolul urmator

VLOG Veşnic surprinzătorul Răzvan Mazilu

0
13 Feb 2014 18:19:23
Sanda Vişan
„Barock” la festivalul Baroc Timişoara FOTO Sebastian Tătaru, Mediafax
„Barock” la festivalul Baroc Timişoara FOTO Sebastian Tătaru, Mediafax

Dacă v-aş spune că Răzvan Mazilu s-a mutat la Timişoara, de cîteva luni, v-aţi mira? N-ar fi surprinzător, pentru un artist care a învăţat că mobilitatea ‒ în toate sensurile ‒ a devenit azi un element esenţial nu numai pentru fluxurile financiare, ci şi pentru cele culturale.

De aceea, a-l regăsi pe talentatul coregraf ṣi regizor la Bucureṣti, Atena, Paris, Moscova, Tel Aviv, sau în alte zări n-ar trebui să ne mai surprindă.

Acum e la Timiṣoara, fiindcă s-a hotărât să răspundă invitaṭiei directorului Teatrului German de Stat, Lucian Vărṣăndan, de a semna aici noua sa aventură artistică, anume celebrul musical “Cabaret”, de Joe Masteroff ṣi John Kander.

De ce o nouă aventură? Fiindcă regizorului îi place, cu fiecare nouă montare, să intre în teritorii necunoscute, să exploreze ṣi să cucerească.

Chiar când pleacă de la opere arhicunoscute, cum este acest imens succces de pe Broadway, Mazilu oferă publicului propria sa viziune. Aṣa cum a mai făcut, în urmă cu doi ani, tot la Timiṣoara, când a semnat o altă mare izbândă, «  The Full Monty » , musical-ul creat de Terence McNally ṣi David Yazbek, după hitul cinematografic omonim.

Am participat la repetiṭiile pentru « Cabaret » ṣi vă propun să urmăriṭi cum se naṣte noua producṭie a Teatrului German de Stat, de la faza iniṭială, a lecturii de text, până la premieră, care va avea loc pe 27 februarie.

In următoarele postări veṭi putea vedea cum este pusă în scenă această poveste, în care două istorii de iubire se nasc ṣi mor, în lumea decadentă a cabaretului, pe fundalul ameninṭător al ascensiunii nazismului, pe scena politică germană.

VLOG Veşnic surprinzătorul Răzvan Mazilu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările