10.000 de volume vor fi oferite gratuit, de Ziua Mondială a Cărţii, în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 aprilie este Ziua Mondială a Cărţii, marcată prin oferirea de volume gratuite, în Bucureşti
23 aprilie este Ziua Mondială a Cărţii, marcată prin oferirea de volume gratuite, în Bucureşti

Editura Litera sărbătoreşte Ziua Mondială a Cărţii prin cea de-a doua ediţie a evenimentului Noaptea Cărţilor deschise, care va avea loc pe 23 aprilie, de la ora 18.00, în Piaţa Universităţii din Capitală, când vor fi oferite gratuit cititorilor de toate vârstele 10.000 de cărţi însoţite de flori.

Volumele oferite gratuit fac parte din colecţiile consacrate ale editurii Litera: "Biblioteca pentru toţi copiii", "Bestseller internaţional", "Biblioteca pentru toţi", "Mari interpreţi de jazz şi blues", "Mari Compozitori", "Biografii", "Cronica ilustrată a omenirii", "Alma - Iubiri de poveste" etc.

„Ne dorim să încurajăm lectura cu orice ocazie şi în orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod şi cel mai frumos este acela de a dărui o carte. De Ziua Mondială a Cărţii dăruim 10.000 de volume şi sperăm ca ele să ajungă în bibliotecile a 10 000 de cititori pasionaţi“, a declarat Marin Vidraşcu, director executiv al editurii Litera.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon. 

Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului. Litera oferă cărţi gratuite şi în contextul aniversării a 25 de ani de existenţă. Editura a fost înfiinţată în 1989, la Chişinău şi Bucureşti.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite