Începând de miercuri, 16 ianuarie, timp de patru saptamani consecutive, Adevărul îţi prezintă colecţia „Femei celebre” – ofertă specială: publicaţia împreună cu câte două titluri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţia în opt titluri “Femei célèbre” va fi distribuită împreună cu ziarul Adevărul în fiecare miercuri începând cu data de 16 ianuarie, timp de patru săptamâni consecutive.  Ziarul Adevărul face cititorilor săi o ofertă de nerefuzat: pachetul ziar împreună cu DOUĂ cărţi va costa NUMAI 6,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de câte o săptămână, în limita stocului disponibil.

Miercuri, 16 ianuarie

Nero si Acteea În vâltoarea prigonirii creştinilor în Roma antică, acţiunile necugetate ale împăratului Nero depăşesc imaginabilul prin teroare şi grotesc.El este cel care a dat foc Romei şi şi-a ridicat calul la rang de consul, culminând cu asasinarea propriei mame. Singura fiinţă in faţa căreia tiranul îşi deschide însă inima este Acteea, o tânără a cărei viaţă se va împărţi între dragoste şi datorie.

Mesalina, împărăteasa curtezană Valeria Mesalina a fost a treia soţie a împăratului roman Claudius. A patra verişoară din partea tatălui a tiranului Nero, Mesalina s-a lăsat sedusă de mirajul puterii. Astfel, aceasta a încercat prin orice mijloc să îşi înlăture soţul de pe tron. Însă nu atât strălucirea jilţului regal a determinat-o să ia asemenea decizii, cât atrăgătorul Gaius. Pentru a obţine iubirea lui, şi mai ales pentru a-l păstra legat de ea, Mesalina nu va înceta să lupte.

Miercuri, 23 ianuarie:

Cleopatra, regina Egiptului Cleopatra, frumoasa regină a Egiptului, a avut ca prioritate in domnia sa restabilirea vechilor tradiţii egiptene. Politica sa nefiind susţinută în interiorul propriei ţări, regina a apelat la ajutorul împăratului roman Iulius Cezar şi al generalului său Marc Antoniu. Frumuseţea cu care farmecă inimile celor doi bărbaţi, ambiţiile ei privind gloria Egiptului elenistic şi opoziţia faţă de Imperiul Roman, precum şi moartea ei legendară au consacrat-o drept una dintre cele mai célèbre femei din istorie.

Salomeea, demonul regelui Irod Irod Antipa, fiul lui Irod cel Mare, nu a moştenit de la părintele său cruzimea şi setea de sânge, însă a avut o slăbiciune pentru femeile din jurul său, fapt care şi-a pus amprenta negativă asupra bunei orânduiri a ţării. Luând-o în căsătorie pe cumnata sa, Irodiada, regele Irod a stârnit critici dure din partea lui Ioan Botezătorul. Mai târziu Salomeea, fiica Irodiadei, într-un dans cu şapte văluri a reuşit să-l innebunească de dorinţă pe acelaşi Irod, convingându-l pe acesta să îl decapiteze pe Ioan. Irod va trăi să regrete această decizie.

Miercuri, 30 ianuarie:

Anne Boleyn Anne Boleyn a fost încoronată regină a Angliei la 1 iunie 1553, printr-o fastuoasă ceremonie la Westminster Abbey. A fost ultima soţie a regelui Henric al VIII-lea încoronată separat de soţul ei. Mai mult decât atât, spre deosebire de orice altă regină a Angliei, Anne a fost încoronată cu coroana Sfântului Edward, care fusese destinată pâna atunci doar monarhilor de spiţă bărbătească. Motto-ul său era ”Cea mai fericită”, iar pentru blazon şi-a ales un şoim alb. Din păcate insă, din pricina neputinţei sale de a produce un moştenitor viabil de sex masculin, fericirea deschis proclamată va fi de scurtă durată.

Isabella a Spaniei Moştenitoarea tronului Spaniei, Isabella a II-a, a domnit într-o perioadă de intense intrigi şi conspiraţii, plină de edicte militare ce favorizau unul sau altul dintre partidele politice ale vremii. Deşi dreptul la domnie îi revenise fără a-i fi contestat, în urma acestor mişcări politice Isabella a fost nevoită să se căsătorească cu Ferdinand de Bourbon pentru a-şi consolida poziţia. Cu toate acestea, ea nu va renunţa atât de uşor la dreptul de a iubi si a fi iubită, ci va lupta toată viaţa atât pentru menţinerea puterii, cât şi pentru atingerea fericirii în viaţa personală.

Miercuri, 6 februarie:

Catherine Howard şi Henric al VIII-lea Cea de-a cincea soţie a regelui Angliei, Henric al VIII-lea, a fost frumoasa dar mult prea tânara Catherine Howard. Aceasta era verişoara primară a mult mai cunoscutei Anne Boleyn, a doua şi cea mai celebră dintre cele şase soţii ale regelui. Deşi cunoştea caracterul imprevizibil şi capricios al regelui, Catherine şi-a riscat viaţa în numele dragostei şi a ales să-şi urmeze alesul indiferent de consecinţe. Cînd a acceptat căsătoria cu regele, aceasta era o adolescentă de doar 16 ani. După însă numai doi ani de căsătorie, Catherine va fi acuzată de trădare şi decapitată în urma unor uneltiri a celor din suita sa.

Eugenie a Franţei Eugenie de Montijo, Contesă de Teba, fost ultima Împărăteasă a Franţei şi în ultimă instanţă soţia lui Napoleon al III-lea. ”Cum să ajung la tine?” a vrut Napoleon să ştie, vazând ca fata se lasă greu cucerită. ”Prin capelă” a sunat răspunsul ei – ceea ce arăta că tânăra îşi dorea mult mai mult decat o simplă aventură in braţele monarhului. Neavând altă soluţie în a-şi împlini dragostea, Napoleon a luat-o de soţie şi şi-a motivat alegerea în faţa poporului său, spunând: ”Prefer o femeie pe care o iubesc şi o respect unei necunoscute, o alianţă ale cărei avantaje ar fi pălit în faţa sacrificiilor”.

Aflaţi mai multe despre cele opt femei care au avut un cuvânt de spus in scrierea istoriei în cele patru oferte de carte distribuite săptămânal în reţeaua de presă începînd de miercuri, 16 ianuarie, numai împreună cu ziarul Adevărul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite