Cărţi

articolul anterior articolul urmator

A murit scriitorul Charles Webb, autorul romanului „Absolventul“. Avea 81 de ani

0
28 Jun 2020 16:29:50
Autor: Adelina Mărăcine
Dustin Hoffman, în „The Graduate“ FOTO Cinemagia
Dustin Hoffman, în „The Graduate“ FOTO Cinemagia

Excentricul scriitor Charles Webb, autorul romanului „Absolventul/ The Graduate“, care a inspirat filmul din 1967, a murit în Anglia, la vârsta de 81 de ani, scrie Deadline.

Webb a murit pe 16 iunie, în Eastbourne, din cauza unei boli a sângelui, a anunţat Jack Malvern, jurnalist şi prieten al autorului.

Romanul „The Graduate“ a fost publicat în 1963 şi, patru ani mai târziu, a fost ecranizat de Mike Nichols, cu Dustin Hoffman în rol principal.

Cartea şi filmul îl urmăresc pe Benjamin Braddock, un tânăr care începe o relaţie cu Dna. Robinson (jucată de Anne Bancroft), soţia partenerului de afaceri al tatălui lui.

Charles Webb a susţinut că povestea este bazată pe propriile experienţe trăite în Los Angeles, unde a crescut, dar că nu este autobiografică.

Ecranizarea a fost fidelă cărţii şi a câştigat un premiu Oscar. Webb a câştigat doar 20.000 de dolari din drepturile pentru ecranizare.

El a mai scris „The Marriage of a Young Stockbroker” şi „New Cardiff“. Acesta din urmă a fost transpus în film în 2003, sub numele „Hope Springs“.

Charles Webb nu a fost interesat să facă avere, donând mare parte din veniturile şi proprietăţile sale.

Charles Webb, author of 'The Graduate' photographed in Brighton, UK3rd February 2005.Charles Webb FOTO Getty Images

Împreună cu partenera lui, Eve Rudd, cu care a avut doi copii, a trăit mulţi ani călătorind. Şi-au educat copiii acasă şi au administrat o tabără de nudişti în New Jersey. Eve Rudd şi-a schimbat mai târziu prenumele în Fred, în semn de solidaritate cu grupul de sprijin pentru bărbaţii cu respect de sine scăzut.

Cuplul a divorţat în semn de protest faţă de legile căsătoriei din Statele Unite, dar cei doi au rămas împreună. Rudd a murit anul trecut.

Charles Webb a publicat în 2007 o continuare a „The Graduate“, de data aceasta pentru bani, a spus el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările