Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Albumul „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017“ a fost lansat pe piaţă şi se găseşte în librării

2
2 Mar 2017 17:24:17
Autor: Florin Ghioca

După ce au suspendat temporar apariţia albumului „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017“, reprezentanţii Curtea Veche Publishing anunţă că acesta este disponibil de astăzi pe piaţă şi costă 30 de lei.

"Pancartele din 2017, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arată că ne-am despărţit, pentru totdeauna, de vremurile în care, la demonstraţii, se agitau mesaje scrise de alţii cu litere albe lipite pe un fundal de pânză roşie. Adunate într-o carte, ele devin nişte instantanee din 2017, care le demonstrează scepticilor că o nouă generaţie de cetăţeni manifestă altfel decât se făcea, cu îndârjire, naivitate şi chiar cu ură, la începutul anilor 1990", precizează reprezentanţii editurii.

Albumul documentează cel mai mare protest din istoria postdecembristă a României. Cartea este realizată cu sprijinul oferit de numeroşi fotografi profesionişti din ţară şi din străinătate, de importanţi jurnalişti, analişti şi oameni de cultură.

Textele cuprinse în carte sunt semnate de Vintilă Mihăilescu, Andrei Oişteanu, Paula Herlo, Mircea Toma, Dragoş Bucurenci, Ioana Popescu, Liviu Papadima şi Cristian Şimonca. În aproape 200 de pagini şi 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la Bucureşti, Sibiu, Iaşi sau la Cluj, cât şi în diaspora.
 
"Fiind un demers civic, acest proiect editorial este dedicat presei independente din România. Profitul rezultat din vânzarea cărţii va fi donat de Curtea Veche Publishing asociaţiei Funky Citizens pentru a susţine proiectul Factual.ro, primul site de fact-checking pe politicile şi declaraţiile publice din România, cu scopul de a-i motiva pe cetăţenii români în a-şi dezvolta gândirea critică", au adăugat reprezentanţii editurii.

Prima săptămână a lunii februarie a însemnat cel mai mare protest din istoria post-decembristă a României. Oameni de toate vârstele au dat dovadă de un activism civic ce a ocupat primele pagini ale publicaţiilor naţionale şi internaţionale, iar atmosfera acestor evenimente este redată în acest album care este disponibil începând de astăzi în librării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

marius cristian
2.03.2017, 19:57:18

incorect politic : pe coperta trebuia pusa poza lui KKlaus Jegannis , ca doara Tinerii Frumosi si Liberi sunt Romanii LUI ....

-1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
2.03.2017, 23:58:03

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările