Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Atelier de lectură şi dezbatere dedicat colecţiei Junior

0
12 Feb 2017 18:04:35
Autor: Doinel Tronaru
Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei „Junior“     FOTO: Marian Iliescu
Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei „Junior“     FOTO: Marian Iliescu

Miercuri, 15 februarie, la ora 13.00, în Sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Bucureşti (Bulevardul Iuliu Maniu 15), va avea loc un atelier de lectură şi dezbatere dedicat celei mai recente colecţii lansate de Editura Polirom, „Junior”, proiect editorial ce se adresează atît copiilor, cît şi adolescenţilor.

La eveniment vor participa elevi Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”, care vor face scurte prezentări ale romanelor cu care debutează colecţia, vor citi fragmentele preferate din acestea şi vor pune în dezbatere temele abordate în cele patru volume.

Invitaţi speciali: Mihaela Ghiţă, traducătoarea primului volum al Trilogiei Iremonger, Casa Heap, de Edward Carey; Alin Croitoru, redactor-şef Editura Polirom, literatură universală. Moderează: prof. Nona Rapotan, editor Bookhub.ro. Un eveniment organizat de Editura Polirom, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Bucureşti şi Bookhub.ro

Editura Polirom a lansat de curînd colecţia „Junior”, un nou proiect editorial ce se adresează atît copiilor, cît şi adolescenţilor. Aceştia vor găsi aici cărţi de aventuri, romane fantasy, cărţi ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sînt autori deja îndrăgiţi de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască şi în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecţia se adresează unui public tînăr foarte variat, de la elevii de şcoală primară şi pînă la tinerii de orice vîrstă.

Coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu, colecţia „Junior ”debutează cu volumele În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto, o poveste despre iubire şi încredere la vîrsta adolescenţei; Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger. Cu ilustraţiile autorului, de  Edward Carey, traducere de Mihaela Ghiţă, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicaţii The New York Times Book Review; Viaţa secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd, traducere de Victor Ghica, povestea unei tinere orfane care descoperă că dragostea poate fi găsită în cele mai neaşteptate locuri, carte vîndută în peste paisprezece milioane de exemplare, tradusă în treizeci şi şase de limbi şi care s-a aflat peste o sută de săptămîni pe lista de bestselleruri a New York Times; Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak, cu ilustraţii de Zafer Okur, traducere de Sunia Iliaz Acmambet, povestea unei fetiţe cu un nume tare ciudat: Muşcată Curgătoare; Momo, de Michael Ende, un basm‑roman cu ilustraţiile autorului, traducere din limba germană de Yvette Davidescu.

Bogdan-Alexandru Stănescu: Îi citeam fiului meu în fiecare seară, apoi am început să urmăresc cum citeşte singur. Am luat-o de la capăt cu fiica mea şi, încet-încet, am început să învăţ ce le place şi ce nu. M-am apropiat de un gen de lectură care nu-mi era familiar şi la un moment dat m-am întrebat de ce să nu publicăm chiar la Polirom cărţi pentru puşti, mai ales că mulţi dintre autorii noştri din „Biblioteca Polirom” scriau literatură pentru copii şi tineri. Aşa s-a născut „Junior”: o colecţie tînără din toate punctele de vedere.

În pregătire:

Frances Hardinge, Copacul Minciunilor

Edward Carey, Foulsham. Al treilea volum al Trilogiei Iremonger

Edward Carey, Lungdon. Al doilea volum al Trilogiei Iremonger

Ian McEwan, Visătorul

Carlos Ruiz Zafón, Luminile din septembrie

Carlos Ruiz Zafón, Prinţul întunericului

Carlos Ruiz Zafón, Palatul de la Miazănoapte

Pagina de facebook a colecţiei, aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările