articolul anterior articolul urmator

Bastardul divin

31
8 Jul 2019 15:12:37
Horia Vicenţiu Pătraşcu

31 Comentarii

antipozi
8.07.2019, 15:47:33

„Atacând” avocăţeşte problema divinităţii lui Iisus, Pitre este condiţionat – se condiţionează singur!" Intr-adevar pocaitii nu au alt sistem de abordare decat cel matematic. Adica stilul pe care il folosesc si ateii. De aceea si rezultatele sunt foarte slabe

-3 (3 voturi)
antipozi
8.07.2019, 15:55:57

"Iată, nu spune el oare, de atâtea ori în Evanghelii, „eu sunt...”? Păi – concluzionează Pitre – nu este acesta însuşi numele sub care se revelează lui Moise Dumnezeu: „Eu sunt cel ce sunt.”?" Intr-adevar aceasta cred ca este cea mai puternica marturisire a lui Hristos. Nu stu cum concluzioneaza domnu Pitre, dar in realitate Hristos a spus asta iudeilor care il ispiteau: "Mai înainte de a fi fost Avraam, Eu sunt!" Evreii au inteles perfect ca asta inseamna Dumnezeu, pentru ca au luat pietre de jos ca sa il omoare.

-3 (3 voturi)
antipozi
8.07.2019, 16:09:41

"Nu sunt suficiente faptele săvârşite de Iisus – mersul pe ape, potolirea furtunii, învierea morţilor – pentru a ni-l dezvălui ca pe un om cu adevărat minunat sau chiar ca pe un „om divin”, ca fiu al lui Dumnezeu? Evident, că sunt suficiente." Adica cum sa fie suficient domnu filozof ?! Pai si Petru a mers pe apa. Un pic dar a mers. Si a inviat morti.

-1 (1 vot)
antipozi
8.07.2019, 16:17:33

"Ea are semnificaţie numai în condiţiile în care arată că orice om, oricât de umil ar fi, este, poate fi – este pentru că poate fi – Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu însuşi. O asemenea învăţătură este concordantă şi cu „tiparul”, cu structura doctrinelor marilor reformatori religioşi:" Cu ce reformatori filozoafe ?! Cu domnu buda?!! Osho ?!!! Luther ?!!! Te pomenesti ca si dumneata te consideri un zeisor mai mic ?! Filozoafe fii ai lui Dumnezeu sunt doar crestinii, restul nu sunt. De aia ai aparut dinozaurii uriasi pentru ca fii lui Dumnezeu s-au casatorit cu atei

-2 (2 voturi)
antipozi
8.07.2019, 16:21:12

" În orice caz, dacă ne uităm la celelalte religii menţionate – niciuna nu pare să sufere prea mult de pe urma absenţei identificării exclusive şi monopoliste a întemeietorilor lor cu Fiinţa divină!" Foarte tare asta !

0 (2 voturi)