Cărţi

articolul anterior articolul urmator

BOOKFEST Viaţa fascinantă a lui Charlie Chaplin, lansată de editura Nemira VIDEO

0
4 Jun 2016 18:04:49
Autor: Florin Ghioca
Monica Andronescu, Alice Barb şi actorul Andrei Huţuleac        FOTO: David Muntean
Monica Andronescu, Alice Barb şi actorul Andrei Huţuleac        FOTO: David Muntean

„Viaţa mea“ de Charles Chaplin apărută în Colecţia Yorick a Editurii Nemira şi publicată în coproducţie cu Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3, a fost lansată astăzi la standul editurii.

Au vorbit despre carte Monica Andronescu, coordonatoarea Colecţiei Yorick şi autoarea traducerii, Alice Barb, directoarea Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3 şi actorul Andrei Huţuleac, care va citi câteva pagini din volum. În „Viaţa mea“, acum tradusă integral în România, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci şi cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la preţul celebrităţii. Document inestimabil al unui destin personal şi al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

"Veţi descoperi o călătorie minunată. Este ca un roman această carte, ca o poveste de succes care porneşte pe străzile întunecate ale Londrei, într-un oraş pe care îl veţi descoperi altfel de cum probabil îl ştiţi, prin ochii lui Chaplin copil, care s-a chinuit destul de mult în copilărie. Puţine date îl recomandau pentru ce avea să devină, geniul care a schimbat cumva istoria cinematografiei", a spus cu ocazia lansării traducătoarea cărţii şi coordonatoarea colecţiei Yorick, Monica Andronescu.

"Cred că este o performanţă şi va deveni o carte de căpătâi în foarte multe biblioteci din România", a subliniat şi Alice Barb, directoarea Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3, care imediat după lansare s-a îmbrăţişat cu actriţa Oana Pellea, prezentă la eveniment.

În „Viaţa mea“, acum tradusă integral în România, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci şi cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la preţul celebrităţii. Document inestimabil al unui destin personal şi al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

Viaţa lui Charlie Chaplin, lansată la Bookfest
Editura Nemira sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, cu evenimente speciale la Salonul de carte Bookfest (1-5 iunie) şi cu surprize pentru cititori în toate librăriile din ţară pe parcursul lunilor iunie şi iulie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii