Cărţile politice, "Primul pas", de Klaus Iohannis, şi "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu, printre cele mai căutate la Bookfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe primele locuri în topurile de vânzări ale editurilor Curtea Veche şi, respectiv, Polirom se află volumele  „Primul pas“, de Klaus Iohannis, şi „Cronică de Cotroceni“, de Adriana Săftoiu.

La Târgul de Carte, încheiat duminică seară la Romexpo după cinci zile, la Editura Curtea veche, pe primul loc în topul vânzărilor se află „Primul pas“, de Klaus Iohannis. În topul Editurii Polirom, pe primul loc se găseşte  volumul „Cronică de Cotroceni“, semnat de Adriana Săftoiu.

Volumul preşedintelui Klaus Iohannis prezintă detalii din culisele campaniei electorale şi din primele zile ale mandatului prezidenţial. Primul tiraj a apărut în 20.000 de exemplare.

Lansarea a avut loc sâmbătă, 23 mai, în prezenţa primei doamne, Carmen Iohannis, cu participarea directoarei Curtea Veche Publishing, Iren Arsene, şi a scriitorului Iulian Tănase. 

“Campania electorală a fost o perioadă complicată, intensă, dificilă, energizantă, paralizantă şi totuşi cred că pentru cei care au fost cât de cât conectaţi la ea a fost o perioadă interesantă. Pentru a nu uita cum a fost această campanie electorală am vrut să scriu, am vrut să reţin în scris aceste lucruri. Am vrut, pe de altă parte, să nu se piardă câteva concluzii pe care le-am tras şi eu şi alţii în campanie”, a declarat preşedintele Iohannis la lansare.

Următorul titlu în topul preferinţelor cititorilor de la Curtea veche a fost un volum regal destinat copiilor: “Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria” de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina.  Al treilea cel mai căutat volum la standul Curtea Veche Publishing a fost “Pas cu pas” de Klaus Iohannis, primul volum semnat de Preşedintele României, bestseller al Târgului de carte Gaudeamus 2014.  Pe locurile patru şi cinci în topul vânzărilor de la Editura Curtea Veche se află: “Cotroceniul regal” de Diana Mandache şi “Satantango” de László Krasznahorkai

Adriana Săftoiu: „Eram liberă de contract“

Cel mai vândut volum la Editura Polirom a fost "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu.

image

În vârstă de 47 de ani, aceasta a fost jurnalist, consilier al Preşedintelui României şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale în perioada 21 decembrie 2004 – 30 martie 2007. A mai publicat „Vocile puterii. De vorbă cu purtătorii de cuvânt (2007) şi „Jurnal de campanie“ (2009).
Însemnările Adrianei Săftoiu din jurnalul „Cronică de Cotroceni“,  completate cu numeroase amintiri, reconstituie fragmentar acea perioadă din viaţa autoarei, într-o vreme când speranţele renăscute ale multor români se aflau pe un trend ascendent. Iluziile însă nu pot dura o veşnicie.

„Prima mea zi la capătul a zece ani de colaborare cu Traian Băsescu a fost vineri, 30 martie. Dimineaţă a sunat telefonul. Nu îmi era greu să-mi imaginez cine ar fi putut să fie. N-am răspuns. În sfîrşit, eram liberă de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te caută Preşedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poţi să-i spui că nu am răspuns la telefon.»”, scrie Adriana Săftoiu.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor Polirom a fost volumul "Povestiri din Kolima (I)", de Varlam Şalamov. Pe locul al treilea în clasamentul celor mai bine vândute cărţi la Bookfest se situează volumul "Numărul zero", de Umberto Eco. Topul este completat de volumele "Opera poetică (I)", de Paul Celan, şi "Frumuseţea va mântui lumea şi alte eseuri", de Ion Vianu.

La Cartea Românească, cel mai cumpărat volum la ediţia de anul acesta a Salonului Bookfest a fost "Fotograful Curţii Regale", de Simona Antonescu, urmat de Şoseaua virtuţii. Cartea Câinelui", de Cristian Teodorescu şi de "Moartea lui Sigfried", de Octavian Soviany, "Acte originale/ Copii legalizate" şi "Mecanica fluidului", de Gheorghe Crăciun, precum şi "Totul trebuie tradus. Noua paradigma (un manifest)“, de Bogdan Ghiu.

image

Lucian Boia, pe primul loc în vânzări la Humanitas

În topul vânzărilor Editurii Humanitas se află .„Cum s-a românizat România“, de Lucian Boia (foto jos),  „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti", de Radu Paraschivescu, „Dacopatia şi alte rătăciri româneşti“, de Dan Alexe, „Partea nevăzută decide totul", de Horia-Roman Patapievici şi „Ce-mi puteţi face, dacă vă iubesc!? Eseu confesiv despre Ioan Alexandru", de Dan C. Mihăilescu.

image

La Editura Humanitas Fiction, în topul preferinţelor se află romanul "Supunere", de Michel Houellebecq, urmat de "Orizontul", de Patrick Modiano, "Jocul Ripper", de Isabel Allende, "Mărturisirile escrocului Felix Krull", de Thomas Mann, şi "Din inima Africii", de Karen Blixen.

La Humanitas Multimedia s-au căutat autorii: Radu Paraschivescu, Aforismele tranziţiei (Audiobook in lectura lui Andrei Pleşu), Mircea Cărtărescu, Levantul (Audiobook in lectura autorului), Aurelia Marinescu, Codul bunelor maniere astăzi (Audiobook in lectura autoarei)

Lumea de gheaţă şi foc, pe primul loc la Nemira

Editura Nemira a participat la Salonul internaţional de Carte Bookfest, ediţia 2015, cu peste 700 de titluri şi nenumărate noutăţi editoriale. Cititorii au cumpărat cu precădere ficţiune literară, science fiction şi fantasy, literatură young adult, dar şi nonficţiune: memorialistică, istorie, cărţi de popularizarea ştiinţei.
Pe primul loc în topul vânzărilor Nemira de anul acesta este volumul ilustrat Lumea de gheaţă şi foc, de George R.R. Martin. Fanii seriei fantasy Cântec de gheaţă şi foc şi ai serialului Urzeala Tronurilor nu puteau rata acest volum de excepţie în care George R.R. Martin descrie lumea fascinantă a Westerosului înainte de acţiunea din serie.
Pe locul al doilea în preferinţele cititorilor este autobiografia faimosului Bear Grylls, Noroi, transpiraţie şi lacrimi, în care aventurierul de la Discovery povesteşte cum a ajuns omul de acum.
Pe locurile al treilea şi al patrulea sunt două titluri din colecţia Babel, Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry, de Gabrielle Zevin, o carte emoţionantă despre librari, puterea cărţilor şi a iubirii şi O delicatesă, de Muriel Barbery, un roman despre călătoriile şi experienţele unui critic culinar.
Pe locul al cincilea în preferinţele cititorilor este romanul young adult Cei 100, de Kass Morgan, ecranizat în seria TV de succes cu acelaşi nume.

În perioada 20-24 mai, Litera şi-a întâmpinat cititorii la standul său din cadrul Bookfest 2015 cu o ofertă editorială bogată (350 de titluri noi faţă de ediţia anterioară), reduceri de până la 70%, vouchere cu sume între 15 şi 21 de lei, tombolă cu premii garantate şi o campanie de crowdfunding pentru Noaptea Cărţilor Deschise, în cadrul căreia fiecare vizitator care a dorit să se implice putea achiziţiona titluri din colecţia Clasici Moderni cu numai 5 lei.

Femeile, munca şi voinţa de a conduce, în topul Editurii Litera

image

Pe primul loc al titlurilor pentru adulţi vândute de Litera la Bookfest 2015 se află Sticletele, de Donna Tartt, carte câştigătoare a Premiului Pulitzer 2014. Lansarea romanului a avut loc sâmbătă, în prezenta doamnei profesoare Elisabeta Lăsconi, bloggerului literar Laura Câlţea, criticului literar Bedros Horasangian şi actriţei Maia Morgenstern, care a lecturat câteva pagini memorabile.
Pe locul al doilea se află Capitalul în secolul XXI, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul Premiului Nobel pentru Economie, cea mai importantă carte economică a deceniului. La evenimentul de lansare au participat Daniel Dăianu, economist, Sorin Pîslaru, redactor şef la Ziarul Financiar şi Bedros Horasangian, critic literar.
Locul al treilea este ocupat de cartea Lean In. Femeile, munca şi voinţa de a conduce, scrisă de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook. Anca Vlad, fondatoarea mai multor business-uri româneşti, care a semnat prefaţa cărţii, alături de Mihaela Tatu, trainer dezvoltare personală, şi Daniela Palade Teodorescu, redactor şef revista Avantaje, au participat la evenimentul de lansare a cărţii.
Pe locul al patrulea se află cartea Labirintul. Tratament letal, de James Dashner, iar pe locul al cincilea Drumuri de vis prin Europa.

Pe primul loc al vânzărilor de carte pentru copii se află Cele mai frumoase poezii pentru copii, cu versuri de Aurora Georgescu şi ilustraţii de Tony Wolf. Lansarea cărţii a avut loc în prezenţa Aurorei Georgescu şi a Biancăi Brad.
Al doilea loc este ocupat de CD-ul de cântece şi jocuri pentru copii Atenţiune, accelerăm!, lansat alături de autorii săi: Gaşca Zurli.
Pe locurile trei, patru şi cinci se află cărţile Disney. Învăţ să citesc. Regatul de gheaţă, Alte 365 de glume, respectiv Disney. Violetta. Trăiască muzica!.

Cum să te îndrăgosteşti, de Cecelia Ahern, cartea vedetă la Editura All

image

Topul celor mai bine vândute titluri  de la Editura All la cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se prezintă astfel: "Cum să te îndrăgosteşti", de Cecelia Ahern, "Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui", de Robert K. Massie, "Exploratorii", de Erin Hunter, "Arta de a găsi dreapta măsură. Cum să te bucuri de viaţă", de Anselm Grün, "Sub semnul lui Dylan", de Enrique Vila-Matas.

In Cum să te îndrăgosteşti, de Cecelia Ahern, trecând într-o noapte pe un pod din Dublin, Christine Rose întâlneşte un străin: pe Adam, care se pregăteşte să se arunce în gol. Ca să-l facă să se răzgândească, îi propune un târg: dacă Adam îşi amână cu două săptămâni gestul disperat, ea o să-i arate că viaţa face toţi banii.
Dar timpul nu stă în loc. Termenul se apropie cu fiecare clipă, iar Christine îşi dă seama că nu-şi poate ţine promisiunea, aşa că va trebui să recurgă la metode disperate. Noul roman al Ceceliei Ahern te ţine cu sufletul la gură până la ultimul rând, oferind surpriză după surpriză şi… câteva reţete simple, care îţi fac sufletul mai bogat.

Romanele Ceceliei Ahern au fost publicate în 47 de ţări şi s-au vândut în peste 16 milioane de exemplare.

Tărâmul viselor, în topul Grupului Corint

Cititorii Grupului Editorial Corint au participat la lansări de carte şi evenimente pentru copii şi au achiziţionat de la târg noutăţi cu reduceri între 25% şi 40%, pachete promoţionale cu 50% - 60% reducere şi cărţi la doar 3, 5 sau 10 lei.

În topul vânzărilor s-a situat Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale şi mii de flori, ilustrată de Millie Marott. o carte de colorat pentru adulţi, prima de acest gen publicată în România. Cartea, concepută special pentru adulţi şi ideală ca formă de terapie împotriva stresului, este pe primul loc în clasamentele de vânzări din toată lumea şi iată că şi în clasamentul nostru.
Locul doi este ocupat de un titlu din colecţia Corint istorie cu blazon – cea mai bine vândută carte fiind Carol al II-lea Regele trădat, de Lilly Marcou. Acest volum este urmat în clasament de Isis. Califatul terorii, de Loretta Napoleoni – un titlu absolut captivant, de actualitate.
Pe locul patru în topul vânzărilor se află Divergent de Veronica Roth – un volum palpitant, relatat din perspectiva îndrăgitului şi celebrului personaj Tobias.
Topul vânzprilor include un titlu din colecţia Corint istorie, 1941. Sfârşitul Blitzriegului de Rodric Braithwaite – o superbă istorie narativă, fină, scrisă cu sensibilitate, bazată pe interviuri şi pe documente recente. .

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite