Ce cărţi poate aduce Moş Nicolae copiilor noştri. „Hărţi, o călătorie prin ţările, mările şi culturile lumii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma sărbătorii de Moş Nicolae, editurile scot volume în condiţii grafice excepţionale, din care vă prezentăm trei titluri, publicate de Humanitas: „Hărţi. O călătorie prin ţările, mările şi culturile lumii“, „Historium. Bun venit la muzeu“, „Oare peştişorul meu ştie cine sunt?“.


În „Hărţi. O călătorie prin ţările, mările şi culturile lumii“, de Daniel Mizieliński şi Aleksandra Mizielińska, copiii vor descoperi lumea întreagă într-un atlas excepţional. Această colecţie de 52 de hărţi bogat ilustrate prezintă nu doar geografia lumii, ci şi locurile cele mai frumoase, animalele şi plantele, sărbătorile şi evenimentele culturale, oamenii de seamă şi o mulţime de alte lucruri interesante din fiecare ţară.

image
„Scriind despre obiectele din Historium, am vizitat deopotrivă lumea antică şi culture care încă sunt vii. M-am ospătat la banchetele celţilor, m-am luptat cu perşii, am făcut negoţ cu regii africani, am admirat picturile pe stâncă ale aborigenilor, am construit temple măreţe şi am participat la tot felul de ritualuri străvechi“, spune Jo Nelson, autorea cărţii „Historium“, publicată de Editura Humanitas.

Albumul, cu ilustraţii de Richard Wilkinson, descrie o uimitoare colecţie, de peste 130 de vestigii arheologice, din care copiii vor afla cum trăiau popoarele vechi şi vor descoperi extraordinarele obiecte rămase de la ele.

image

Historium, expoziţie de Richard Wilkinson şi  Jo Nelson

În volumul „Oare peştişorul meu ştie cine sunt? 

Şi multe alte întrebări mari de la cei mici la care răspund specialiştii“, în sfârşit, cei mici primesc răspunsuri la cele mai mari întrebări ale lor. Antologia de faţă, alcătuită chiar din întrebări trimise de copii la care răspund specialişti din diverse domenii: oameni de ştiinţă, muzicieni, sportivi, vedete de televiziune, e un colac de salvare pentru toţi cei care se simt copleşiţi de curiozitatea şi inventivitatea celor mici.  Volumul cuprinde şi o serie de teste, prin care, singuri sau împreună cu părinţii, copiii îşi pot măsura forţele.

image

Nu e deloc simplu sa fii parinte. Ce te faci cand copiii te asalteaza cu intrebari care mai de care mai nastrusnice: De ce au zebrele dungi? De unde vin unghiile? Care figura geometrica are cele mai multe laturi? De ce tantarii ii pisca doar pe unii dintre noi? si alte „intrebari mari de la cei mici“...

Uneori suntem copleşiţi de curiozitatea şi inventivitatea celor mici.

Şi, ca sa fie si mai atrăgătoare pentru minţile iscoditoare, această carte cuprinde şi o serie de teste, prin care, singuri sau împreună cu părinţii, copiii îşi pot măsura forţele.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite