Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Cele mai citite cărţi în 2020 şi noutăţile pentru 2021 de la Curtea Veche Publishing

0
8 Jan 2021 15:07:22
Autor: News.ro
FOTO Curtea Veche
FOTO Curtea Veche

După ce de-a lungul anului 2020 cititorii editurii Curtea Veche au cumpărat cel mai des cărţi de dezvoltare personală şi psihologie practică, cărţi de educaţie financiară şi cărţi pentru copii, editura pregăteşte pentru 2021 alte noutăţi.

"Lecţii de italiană" de Marina Stepnova, autoarea bestsellerului "Femeile lui Lazăr" revine cu o poveste despre viaţă şi iubire, un roman despre maturizare şi preţul libertăţii. Ivan Sergheevici Ogariov este medic de succes într-o clinică privată din Moscova anilor 2000. La 42 de ani, duce o viaţă superficială şi predictibilă. Însă destinul i se schimbă când o cunoaşte pe tânăra Malia. „Stepnova o duce pe Anna Karenina la psihoterapeut şi, în schimb, se alege cu un personaj masculin care are curajul de a nu se arunca sub tren. Ceva între Doctor House şi Doctor Jivago", spune Tatiana Suhareva. 

"iPhuck 10" de Viktor Pelevin, cea mai bună carte a lui Pelevin din ultimii zece ani, multipremiată, plină de meme-uri şi referinţe ultra-contemporane, este un roman SF care abordează viitorul (nu foarte îndepărtat) al felului în care tehnologia modelează iubirea şi arta. Romanul are drept personaj principal un algoritm literar-poliţist de inteligenţă artificială care scrie romane poliţiste. "iPhuck 10" este un foarte căutat gadget de făcut dragoste, Statele Unite sunt despărţite de Mexic printr-un zid enorm, iar Rusia este condusă de un ţar-clonă, produs al ingineriei genetice. În urma unei epidemii globale, oamenii au adoptat noi modalităţi de a face sex care, graţie noilor dispozitive tehnologice, se poate practica în spaţiul virtual, unde nu mai există convenţii sau tabuuri. Pelevin nu ratează ocazia unui comentariu social cu privire la realităţile Rusiei contemporane.

"Barracuda for ever" de Pascal Rutner (Young Adult) - „Am avut un bunic şi împreună cu el m-am distrat de minune.“ Romanul pentru tineri al lui Pascal Rutner a emoţionat o lume întreagă, deopotrivă pe cei mari şi pe cei mici. Plină de umor şi tandreţe, cartea spune povestea unui duo excentric - un bunic ce divorţează la 85 de ani pe motiv că vrea o viaţă nouă şi nepotul lui de 10 ani. O magnifică poveste despre iubire, prietenie, familie şi forţa noilor începuturi.

"Fiţuici de parenting", de Emily Oster. O economistă vine în întâmpinarea noilor mame, care au nevoie de sprijin pentru a se informa corect într-o lume suprasaturată cu informaţii. Şi ceea ce a aflat e că înţelepciunea populară nu e deloc corectă, când vine vorba de naştere şi parenting. Prin această carte încearcă să ajute în luarea unor decizii mai bune în primii ani după venirea copilului pe lume.

Tot deodată de Bill Nye - Un volum de la cunoscutul om de televiziune şi pasionat de ştiinţă pe care copiii îl cunosc ca „Bill Nye, the Science Guy”. Este în primul rând o carte autobiografică scrisă cu mult umor şi înţelegere umană. Autorul se întoarce în timp până în copilărie, când s-a îndrăgostit de ştiinţă. Ne povesteşte cum a învăţat că ştiinţa poate fi nu numai o sursă de delectare spirituală, ci poate fi şi foarte practică şi că, cel puţin o dată, i-a salvat chiar viaţa. Nu în ultimul rând, este o carte care invită la acţiune: împotriva prejudecăţilor, a bigotismului şi pentru un viitor mai bun. Deviza ei este: să facem totul pentru a schimba lumea.

"Fii furios" de Dalai Lama – sfaturi înţelepte despre cum poţi transforma furia în compasiune, pentru a genera transformare socială. În lume ştim că există nedreptăţi, exploatare, inechitate între bogaţi şi săraci. Însă întrebarea este, din perspectivă budistă, ce putem face pentru a le combate în mod constructiv?

Top nonficţiune 2020
1. "Tată bogat, tată sărac" - Robert T. Kiyosaki
2. "Inteligenţa emoţională" - Daniel Goleman
3. "Cele cinci limbaje ale iubirii" - Gary Chapman
4. "Cartea înţelepciunii" - Dalai Lama
5. "Puterea prezentului" - Eckhart Tolle

Top ficţiune 2020
1. "Oameni normali" - Sally Rooney
2. "Scrisorar" - Mihail Şişkin
3. "Idioata" - Elif Batuman
4. "Conversaţii cu prieteni" - Sally Rooney
5. "Lumi eterice" - Tatiana Tolstaia

Top cărţi pentru copii 2020
1. "Seria Ţup" - Alex Donovici
2. "Seria Erus" - Alec Blenche
3. "Ce se întâmplă cu mine?" (pentru fete) - Susan Meredith
4. "Comoara lui Ben" - Alex Donovici
5. "Norişorul Roz" - Cristina Donovici

Top noutăţi 2020
1. "Ţup. Nu ai nevoie de aripi ca să poţi zbura" - Alex Donovici
2. "Secretul Norişorului Roz" - Cristina Donovici
3. "Psihologie pentru oameni obişnuiţi. Ediţie de colecţie" - Ramona şi Radu F. Constantinescu
4. "Papă tot" - Laura Cosoi
5. "Mai presus de bani... Echipa antreprenorului" - Robert T. Kiyosaki şi Rich Dad Advisors

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările