Pe poziţia a treia în top este Caietul de limba română de clasa a VIII-a, potrivit lui Bogdan Baciu, coordonator vânzări & marketing.
În ceea ce priveşte literatura, hoţii au ales să nu plătească pentru ”Cimitirul de piane”, de Jose Luis Peixoto, editat de Polirom, şi ”De ce iubim femeile” a lui Mircea Cărtărescu.
Lucian Boia este unul dintre autorii care intră atât în topul celor mai vânduţi, dar şi al celor mai furaţi. Dacă la capitolul cele mai vândute cărţi, ”Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)” este pe prima poziţie, cititorii au plecat din librării fără să treacă pe la casă şi cu ”Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine”, semnat de istoric.
Volumul ”Tată bogat, tată sărac. Educaţia finanaciară în familie”, de Robert T. Kiyosaki, apărută la editura Curtea Veche, a fost de asemenea furat, potrivit reprezentantului librăriei.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
1. De câteva ori pe an faceţi reclamă mascată pentru Hunmanitas, ceea ce înseamnă evaziune fiscală ! Unul dintre veşnicele tertipuri este chestia cu furatul cărţilor, folosit măcar de 2 ori pe an...2. Humanitas (numele primei loji masonice din România) se laudă că are cei mai elitişti autori şi, implicit, cititori. Ce ruşine, fură elitiştii !! 3. De ce nu scrieţi şi că Liiceanu a primit de la Pleşu (o altă "instanţă morală supremă"), de pomană şi ilegal, Editura Politică ( cu toată reţeaua de librării), redenumită Humanitas ? Sau că acelaşi Liiceanu a fost scutit de stat de miliarde de lei vechi, impozite şi majorări ? Concurenţă "democratică"...
la câte repetă ăștia lunar nu de 2 ori pe an! majoritatea video-urilor sunt luate de pe youtube fără indicarea originii, parcă numai la ei merge internetul adeverul să trăiască!
Să mă împușcați dacă pricepi de ce se fură în halul ăsta cărțile lui Boia (și culmea e că se și vând bine!); mie nu mi-ar trebui să mi le dea gratis și să-mi mai dea și niște bani pe deasupra.
nu te împușcă nimeni, omule. dar, la cât poate pricepe intelectul dumitale, nu meriți nici măcar băgat în seamă...
Din păcate, cartea lui Neagu Djuvara „Scurtă istorie a românilor povestă celor tineri” nu se mai găsește. S-a vândut, inițial, la 24 lei, apoi la 35 și după aceea la 42. Acum, nu mai există pe print, doar un set de 10 audio-book-uri a câte 15 lei / bucata... Profitul pare bun, și e greu să ne gândim la speculă, din moment ce editura este proprietatea unui om care se recomandă a fi scriitor, filosof și moralist, nu vânzător de cârnați. Și totuși... ne plângem că tinerii nu mai citesc, dispărându-le obișnuința cărții. Dar îi jupuim de bani, ca să devină ascultători.
Vezi toate comentariile (6)