Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Eveniment editorial la Librăria Adevărul: Petre Roman şi cartea sa de suflet

0
4 May 2012 13:10:21
Autor: adevarul
Petre Roman a fost primul premier al României postdecembriste
Petre Roman a fost primul premier al României postdecembriste

Vă aşteptăm sâmbătă, 5 mai, de la ora 11.00, la Librăria Adevărul din strada Doamnei 27- 29 (vizavi de Spitalul Colţea) la un eveniment cu totul special: Petre Roman, primul premier din istoria postdecembristă a României, îşi lansează cea mai recentă carte a sa, „Orice ar fi".

Titlul volumul este însoţit şi de un adaos sugestiv, „Cuvintele împotriva Puterii" şi are o semnificaţie specială, făcând o trimitere voită la nuvela omonimă semnată de scriitorul şi dizidentul rus Alexandr Soljeniţîn. Cele peste 500 de pagini ale volumului editat în condiţii grafice excelente de Editura Adevărul includ editoriale semnate de autor din aprilie 2008 încoace.

Petre Roman realizează în cartea sa o radiografie specială a evenimentelor politice cu care societatea românească s-a confruntat în ultimii ani. Dar în lumina prezentului, Petre Roman nu ezită să se întoarcă şi în trecut, fie la cel de dinainte de 1989, când România a traversat într-o manieră aparte un regim de sorginte comunistă, fie la cel imediat de după 1989 când România a cunoscut noi momente istorice dificile în transformarea sa.

Volumul include, de asemenea, un amplu interviu realizat de jurnaliştii Oana Stancu şi Ion M. Ioniţă, ultimul semnând dealtfel şi prefaţa cărţii, despre primii ani ai tinerei democraţii româneşti, dar şi o scurtă evocare a tatălui autorului, cel despre care Petre Roman nu a pregetat să afirme că i-a fost „călăuză morală şi politică".

Cartea ce va fi lansată sâmbătă la Librăria Adevărul va fi distribuită luni, 7 mai, doar împreună cu ziarul Adevărul la preţul comun de 14.99 de lei.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările