Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Istoricul Florian Bichir, la Bookfest: „A câta oară am fost traşi pe sfoară?“

1
23 May 2015 18:27:35
Autor: Florin Ghioca
Comandor dr. Marian Moşneagu (şeful serviciului istoric al Armatei), dr. Florian Bichir, şi dr Mihail E. Ionescu           FOTO: Florin Ghioca
Comandor dr. Marian Moşneagu (şeful serviciului istoric al Armatei), dr. Florian Bichir, şi dr Mihail E. Ionescu           FOTO: Florin Ghioca

La Bookfest, la standul Editurii RAO, a fost rescrisă istoria alături de dl. dr. Florian Bichir şi invitaţii săi, alături de care şi-a lansat două cărţi. Au fost prezenţi la lansare general maior (r) dr. Mihail E. Ionescu (directorul Institutului de Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară) şi comandor dr. Marian Moşneagu (şeful serviciului istoric al Armatei).


Volumul "Atentat la Mareşal - Olăneşti, 28 iulie 1944, Ion Antonescu – ţinta paraşutistilor sovietici" dezvăluie date până acum nedescoperite despre încercarea de lichidare a mareşalului Ion Antonescu cu câteva luni înainte ca episodul 23 august 1944 să aibă loc.


„În noaptea de 27 spre 28 iulie 1944, N.K.V.D.-ul a paraşutat lângă Olăneşti cinci legionari cu intenţia clară de a-l suprima pe mareşalul Antonescu, care urma să vină la tratament în această localitate.
Au existat atentate la adresa lui Hitler, a lui Churchill etc.Şansa mea a fost să descopăr, după doi ani de trudă şi cercetări încrucişate în dosarele din Arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (ACNSAS), adevărul despre Atentatul de la Olăneşti. Iar Arhiva CNSAS are nu mai puţin de 28 de kilometri liniari. Cu toate „periajele” făcute de sovietici, tot au rămas urme! Adevărul nu dispare niciodată!


Acest demers ştiinţific ridică o întrebare fundamentală pentru istoriografia românească, la care de acum încolo va trebui să se răspundă. Dacă mareşalul negocia cu Aliaţii, deci inclusiv cu sovieticii, de ce s-a încercat lichidarea fizică a lui? Să fi fost toate discuţiile doar o şaradă? A câta oară am fost traşi pe sfoară?”, a spus Florian Bichir, Membru al Colegiului CNSA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

STEFAN MATEI
24.05.2015, 06:09:43

doamne asta sa facut acum si istoric si cerceteaza el cu nebunia pe care o are in cutia craniana,cerceteaza pe banii prostilor,bine ca i-au spus astia sa se tunda si sa aranjeze flocii de pe fata ca era mizerabil,bine ca s si acum este

Modifică Setările