articolul anterior articolul urmator

La metrou, s-au închis uşile şi s-au deschis cărţile

3
27 Mar 2019 20:13:50
Autor: Otilia Andrei
Timp de două ore, citititorii din metrou au primit noi cărţi de la Litera FOTOGRAFII: Bogdan Zop
Timp de două ore, citititorii din metrou au primit noi cărţi de la Litera FOTOGRAFII: Bogdan Zop

3 Comentarii

Markus Roman
28.03.2019, 12:10:30

Asta este o demonstratie despre cat de usor pot fi manipulati romanii. In sine, gestul este laudabil, dar sa nu va mai mirati ca pe cei de la tzara poti sa-i manipulezi cu o galeata de plastic sau cu un litu de ulei, daca pe astia din Bucuresti poti sa-i manipulezi cu o carte cadou.

-1 (1 vot)
radu bradeanu
28.03.2019, 13:44:27

@Markus Roman , În ce ar consta manipularea? Ai pb. grave în a aprecia situații diferite. Cărțile au fost donate cu scopul de a încuraja cititul și atât, nici măcar un curent literar sau autor anume în condițiile de stare catstrofală a culturii, o picătură de atenționare în oceanul milioanelor de bucureșteni ce se plimbă cu metroul zilnic.. Mai vezi ce înseamnă manipulare, scopuri, etc. Faci confuzii regretabile între încurajarea(atenționarea) directă și transparentă și manipulare, generate tot de lipsa de cultură ce o ai, fie ea și socio-politică.

Markus Roman
28.03.2019, 21:51:05

Lasa-ma d-le cu bucurestenii tai! Nu am spus aiurea ca gestul a fost laudabil, dar dupa mine total inutil. N-ai cu cine! S-au dus sa primeasca o carte de pomana, ca sa aiba ce pune int-o vitrina si atat. Am fost si eu invitat demult de o firma germana in Parcul Expozitiei. Dupa ce ne-au prezentat un film cu utilajele pe care le fabricau ei, ne-au invitat intr-o sala alaturata unde aveau diverse gustari asezate artistic pe doua mese lungi. Aratau superb. Mi-a fost rusine de ceea ce a urmat, majoritatea [mare] a invitatilor fiind din Buc, oameni cu functii si studii, majoritatea femei, fiind profil de ind chimica. Toate mujerile au golit in 3 minute totul de pe mese, umplandu-si gentile si sacosele [venisera pregatite], cu sunca, salam, friptura, muschi, cutiutze cu piftie, prajituri, pachete de tigari, ciocolate etc, de multe ori amestecate otova la repezeala sa nu ia alta mai mult. Si scobitorile le-au furat. Am vazut scene grotesti in care una ii smulgea alteia din cele stranse in fatza, dar nu apucase sa le bage in sacosa. Ca la timpitzii aia care se bat ptr tigai. Barbatii nu au fost badarani. Care a mai apucat o tzigare, care un pahar de bautura. La fel si invitatele din provincie, femei retzinute. Dar leprele alea din Bucuresti au fost de toata jalea si scarba. Ce-or fi zis si nemtii aia, nu stiu, dar de bine in niciun caz. De atunci am o parere f proaste despre bucuresteni si in special despre ele.