Luni, 16 si 23 martie, Adevărul îţi prezintă „Memoriile lui Casanova” – vol. 1 si 2

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
aa

Adevărul aduce cititorilor săi memoriile celui supranumit “amantul etern”: Memoriile lui Casanova. Autorul şi-a scris povestea în ultimii ani din viaţă, pe care i-a petrecut retras la castelul din Boemia. Titlul va fi distribuit în împreună cu ziarul Adevărul în zilele de luni, 16 şi 23 martie, la toate centrele de difuzare a presei.

Pachetul ziar şi carte va costa 17,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni de la data apariţiei, în limita stocului disponibil.

”Cunoaştem reputaţia seducătorului, jucătorului, trişorului. Dar Casanova a fost înainte de toate un om al literelor, un călător înrăit, un om de o erudiţie impresionantă care s-a opus societăţii prin ignorarea frontierelor sociale. Casanova a fost înainte de toate un om liber, un om al Luminilor.

Casanova este imaginea cuceritorului prin excelenţă. Multe filme l-au înfăţişat pe veneţian ca un bărbat misogin, cinic şi decadent. În perioada filmului mut, mai multe lungmetraje evocă aceasă figură donjuan-escă, interpretată printre alţii de Ivan Mosjoukine, iar apoi Fellini a dat definitiv culturii de masă imaginea lui Casanova, în 1976, construind în jurul său o întreagă mitologie sexuală negativă. Casanova devine doar o maşină de seducţie cu o sexualitate monstruoasă şi o fiinţă arogantă demnă de dispreţ.

Totuşi Casanova n-a fost o simplă maşinărie a cărui întreagă activitate s-a rezumat la consumarea sexualităţii neînfrânate sau al cărui spirit era iremediabil pervertit. Viaţa sa, pe care legenda a acoperit-o multă vreme, a fost redescoperită după mulţi ani, în special după analiza manuscrisului original a lucrării Histoire de ma vie, formidabilele memorii scrise de Casanova în ultimii zece ani din viaţă. Prin intermediul acestor pagini, literare, dar şi de istorie, putem cunoaşte viaţa aventurierului, savanatului, curtezanului, jucătorului, magicianului, călătorului mereu neobosit, al acestui mare vizionar. Om al Luminilor, Casanova a fost şi unul din cei mai mari scriitori de limbă franceză la vemea sa, un memorialist extraordinar care a decis singur cum vrea să trăiască şi care a trăit în deplină libertate, în cel mai modern sens al cuvântului.” historia.ro

 Textul integral aici.

Aflaţi adevărata faţă a celebrului cuceritor de inimi în Memoriile lui Casanova, carte ce va fi distribuită în reţeaua de presă luni, 16 si 23 martie, numai împreună cu ziarul Adevărul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite